Αριθμός Μερίδων: 2
Χρόνος Προετοιμασίας: 5'

Για τη σαλάτα

  • 1 συσκευασία σπανάκι Φρεσκούλης
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • Λίγα φύλλα δυόσμου
  • Λίγα φύλλα μαϊντανού
  • Λίγα φύλλα άνηθου

Για το σερβιρισμα

  • Ψημένα φύλλα ή πιττάκια

Για το ντρεσινγκ

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουσταρδα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την παγωμένη φέτα

  • 100 γρ. φέτα
  • 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο πιπέρι
  • 1 κ.σ. άνηθο φρεσκοτριμμένο

Εκτελεση

  1. Για την φέτα

    Βάζουμε την φέτα σε τρίμματα μέσα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Τα πολτοποιούμε.

  2. Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Δημιουργείται μία πάστα φέτας. Βάζουμε την πάστα φέτας μέσα σε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί και την τυλίγουμε σε ρολό.

  3. Την βάζουμε κατάψυξη να παγώσει τελείως. Θα την τρίψουμε με τρίφτη πάνω στην σαλάτα.

  4. Για την σαλάτα σπανακόπιτα

    Ετοιμάζουμε το ντρεσινγκ.

  5. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλάτι,το πιπέρι, την μουστάρδα,το λεμόνι,το ξύδι και το μέλι. Ανακατεύουμε να διαλυθούν και σιγά σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδα ανακατεύοντας.

  6. Με το συνεχές ανακάτεμα πήζει. Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμύδι, τα βότανα, τον λιναρόσπορο, και το μισό ντρεσινγκ.

  7. Ανακατεύουμε την σαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα, Γαρνίρουμε με πιτάκια και λίγο ντρέσινγκ.

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
161,6
kcal
Υδατ/κες
8,8
γρ
Πρωτεΐνη
5,7
γρ
Λιπαρά
11,6
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink