ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία Φρέσκα Φύλλα Βαλεριάνα Φρεσκούλης
  • 1 συσκευασία Baby Σπανάκι Φρεσκούλης
  • 5-6 Tοματίνια Φρεσκούλης
  • ½ κ.σ. κάπαρη
  • 1 αυγό βραστό
  • ½ αβοκάντο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη μαγιονέζα

  • 1 αυγό
  • 250 ml ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • ½ κ.γ. πάπρικα
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια

289
kcal

Υδατ/κες

1.5
γρ

Πρωτεΐνη

2.6
γρ

Λιπαρά

30
γρ

Εκτελεση

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε το baby σπανάκι και τη βαλεριάνα. Τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε την κάπαρη, τα τοματίνια, 1 κ.σ ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

  2. Ετοιμάζουμε τη σπιτική μαγιονέζα, ρίχοντας σε μπολ το αυγό, το λεμόνι (ή ξύδι), αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε και χτυπούμε καλά με το σύρμα κι αρχίζουμε και ρίχνουμε το λάδι μας σιγά-σιγά ενώ χτυπούμε διαρκώς.

  3. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε ή την αφήνουμε στο πλάι

Tip: Μπορούμε να διατηρήσουμε την υπόλοιπη μαγιονέζα στο ψυγείο για 4-5 ημέρες

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας