Συνταγές

Ανοιξιάτικη σαλάτα με φράουλες, σπαράγγια, ξινομυζήθρα και γύρη


Αριθμός Μερίδων: 6

υλικα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Παραδοσιακή Φρεσκούλης
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • 5-6 σπαράγγια
  • ½ φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 φράουλες κομμένες στη μέση
  • 200 γρ. ξινομυζήθρα ή άλλο μαλακό λευκό τυρί όπως ανεβατό, ή ανθότυρο
  • 1/3 κούπας φιστίκια Αιγίνης χωρίς το κέλυφος
  • 1 κ.σ. γύρη

για το ντρεσινγκ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμός λεμόνι
  • 1 κ.γ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια

204
kcal

Υδατ/κες

5.1
γρ

Πρωτεΐνη

4.7
γρ

Λιπαρά

18
γρ

Εκτελεση

  1. Πρώτα ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μέλι και τη μουστάρδα. Χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά το μέλι και η μουστάρδα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο ενώ χτυπάμε έντονα με το σύρμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

  2. Κόβουμε το κάτω μέρος από τα σπαράγγια (χαμηλά στο τελείωμα του κοτσανιού) και αν δούμε ότι δεν είναι ιδιαίτερα τρυφερά τότε καθαρίζουμε προσεκτικά το υπόλοιπο κοτσάνι τους με πίλερ. Βράζουμε νερό και λίγο αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα και φέρνουμε σε βράση. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε ένα μπολ με κρύο νερό και πάγο στον νεροχύτη. Μόλις το νερό μας βράζει ρίχνουμε μέσα τα σπαράγγια και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε και ρίχνουμε τα σπαράγγια στο μπολ με τον πάγο.

  3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε σε μεγάλο μπολ τη σαλάτα ανακατεύοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και τη γύρη. Σουρώνουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε στα τρία. Τα προσθέτουμε μέσα στη σαλάτα μας μαζί με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα, με το τυρί από πάνω σπασμένο με μικρά κομμάτια με τα χέρια ή ένα κουταλάκι, και πασπαλίζουμε με τη γύρη.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας