Συνταγές

Σαλάτα baby leaves με καρότο, ρεγκάτο, φρέσκο κρεμμυδάκι και ασιατικό ντρέσινγκ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία Βaby Leaves Φρεσκούλης
  • 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης
  • 1 καρότο
  • 80 γρ. flakes ρεγκάτο

για το ντρεσινγκ

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • 3 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 30 ml ξύδι ρυζιού
  • 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια

246
kcal

Υδατ/κες

2.8
γρ

Πρωτεΐνη

4.3
γρ

Λιπαρά

24
γρ

Εκτελεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ, τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το σησαμέλαιο, το ξύδι ρυζιού, το τριμμένο τζίντζερ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα χτυπούμε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο ντρέσινγκ.

  2. Τοποθετούμε το καρότο σε ένα ξύλο κοπής και το κάνουμε flakes με τον πατατοκαθαριστή. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τα baby leaves, το καρότο σε flakes, το ρεγκάτο και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε καλά και προσεκτικά και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας