Συνταγές

Γουστόζα με τρούφες τυριών & παστέλι


Αριθμός Μερίδων: 4 - 5

Υλικα

  • 3 συσκευασίες σαλάτα Γουστόζα Φρεσκούλης για τις τρούφες τυριών
  • 80 γρ. τυρί κρέμα
  • 80 γρ. κατσικίσιο τυρί (chèvre)
  • 80 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 1/4 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 130 γρ. τραγανό παστέλι
  • 4 κ.σ. κράνμπερις ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος για τη βινενγκρέτ
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο ξύσμα και χυμός από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα αλάτι
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια

249
kcal

Υδατ/κες

14
γρ

Πρωτεΐνη

5.7
γρ

Λιπαρά

19
γρ

Εκτελεση

  1. Φτιάχνουμε τις τρούφες τυριών. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε την πάπρικα και το πιπέρι. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 15'. Στο γουδί χτυπάμε το παστέλι και ψιλοκόβουμε τα κράνμπερις και το μαϊντανό και τα αναμειγνύουμε μεταξύ τους. Βρέχουμε τα χέρια μας ελαφρά και πλάθουμε το μείγμα τυριών σε μικρές μπαλίτσες. Περνάμε την κάθε μπαλίτσα από το μείγμα με το παστέλι και την καλύπτουμε καλά. Τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστούμε.

  2. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο με καπάκι και ανακινούμε καλά μέχρι να έχουμε ένα σχετικά πηχτό και ομοιογενές ντρέσινγκ. To αφήνουμε στο ψυγείο.

  3. Στήνουμε τη σαλάτα. Σε μια σαλατιέρα ή σε πιατέλα βάζουμε τις σαλάτες Γουστόζα Φρεσκούλης και προσθέτουμε τις μπαλίτσες τυριών. Περιχύνουμε τη βινεγκρέτ. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας