Συνταγές

Καπριτσιόζα σαλάτα με φαγόπυρο, μυρωδικά, καρύδια, μήλα ή ροδάκινα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
  • 1 φλ. βρασμένο φαγόπυρο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό (τρυφερά φύλλα ολόκληρα)
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο (τρυφερά φύλλα ολόκληρα)
  • Λίγα φύλλα βασιλικό φρέσκο
  • 2 ροδάκινα με φλούδα κομμένα σε φέτες ή ροδάκινα κομπόστα
  • 1 φλ. φρέσκα blueberries
  • 1/2 φλ. καρύδια
  • 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο

Ντρεσινγκ

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • Λίγο αλάτι
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια

186
kcal

Υδατ/κες

7.1
γρ

Πρωτεΐνη

3
γρ

Λιπαρά

16
γρ

Εκτελεση

  1. Βάζουμε τη σαλάτα σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε το φαγόπυρο τα φρούτα τα φύλλα από τα βότανα τα καρύδια και τον κολοκυθόσπορο. Χτυπάμε τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.

  2. Για να μαγειρέψετε το φαγόπυρο μουλιάστε σε νερό. Ξεπλύνετε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και βράστε 1 φλ. φαγόπυρο  σε 2 φλ. νερό βραστό αλατισμένο για λίγα λεπτά, μέχρι να σκάσει ο κόκκος και να μαλακώσει ελαφρά.  Στραγγίστε κι αφήστε να κρυώσει καλά για να μπει στη σαλάτα. 

  3. Αν μουλιάσετε το φαγόπυρο από το προηγούμενο βράδυ θέλει μόνο 3´βράσιμο. Αλλιώς περίπου 12’ -15’. Link πληροφορίες μυστικά 👉.

  4. Αν χρησιμοποιήσετε ροδάκινα κομπόστα ξεπλύνετε τα καλά και στραγγίστε τα σε απορροφητικό χαρτί. Κόψτε σε φέτες και βάλτε τα στη σαλάτα. 

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας