Συνταγές

Πανδαισία με ανθότυρο & τσιπς γλυκοπατάτας

Υλικα για τα τσιπς γλυκοπατατας

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. κόρν φλάουρ

για τη βινεγκρετ

  • 1 συσκευασία σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Χυμός και ξύσμα από 1/2 γκρέιπφρουτ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι για τη σαλάτα
  • 150 γρ. ανθότυρο
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια

164
kcal

Υδατ/κες

13
γρ

Πρωτεΐνη

1.9
γρ

Λιπαρά

11
γρ

Εκτελεση

  1. Ετοιμάζουμε τα τσιπς γλυκοπατάτας.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα με το ειδικό εργαλείο (peeler). Την κόβουμε σε μαντολίνο και τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
    Πασπαλίζουμε με το κόρν φλάουρ και με τα χέρια μας το τρίβουμε να καλύψουμε καλά τις φέτες. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι την πάπρικα και το μπούκοβο. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις γλυκοπατάτες και από τις δύο πλευρές.
    Ψήνουμε για 25-30'.

  2. Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ.
    Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο με καπάκι και ανακινούμε καλά μέχρι να έχουμε ένα σχετικά πηχτό και ομοιογενές ντρέσινγκ. To αφήνουμε στο ψυγείο.

  3. Στήνουμε τη σαλάτα.
    Σε μια σαλατιέρα ή σε πιατέλα βάζουμε τη σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης, τρίβουμε το ανθότυρο και περιχύνουμε τη βινεγκρέτ. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα τσιπς γλυκοπατάτας. Σερβίρουμε αμέσως

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας