Συνταγές

Σαλάτα Δροσερή με αγγούρι, ραπανάκια, σπιτικά κρουτόν και βινεγκρέτ πετιμεζιού


Αριθμός Μερίδων: 2
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Βαθμός Δυσκολίας: Μεσαία

για το κρουτον

  • 160 γρ. ψωμί σε μικρά κυβάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • 1 κ.γ. ανθός αλατιού

για την βινεγκρετ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι 2 κ.σ. πετιμέζι 1/2 κ.γ. ανθός αλατιού 1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι
  • 2 κ.σ. πετιμέζι
  • 1/2 κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι

Για τη σαλατα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Δροσερή Φρεσκούλης
  • 1/2 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες (προαιρετικά)
  • 1/2 μέτριο αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες ή λωρίδες (με peeler)
  • 1 μέτριο καρότο κομμένο ζουλιέν ή σε λωρίδες (με peeler)
  • 4-6 ραπανάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες (με peeler)
  • 10 περίπου γλυκομπίζελα (μπιζέλια με τον λοβό, προαιρετικά)
  • 1 φλ. ψημένα κρουτόν
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια

117
kcal

Υδατ/κες

12
γρ

Πρωτεΐνη

2.8
γρ

Λιπαρά

5.9
γρ

Εκτελεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100° στον αέρα. Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το ψωμί, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, και πασπαλίζουμε με το αλάτι και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά και αραδιάζουμε τα κυβάκια ψωμιού σε μια λαμαρίνα. Ψήνουμε μέχρι να ξεραθούν, περίπου μια ώρα, και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Θα χρησιμοποιήσουμε περίπου 1 φλιτζάνι και τα υπόλοιπα μπορούμε να τα φυλάξουμε σε αεροστεγές δοχείο.

  2. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε τα υλικά της βινεγκρέτ. Χτυπούμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να μαριναριστεί.

  3. Τοποθετούμε τη σαλάτα Δροσερή Φρεσκούλης σε μια σαλατιέρα μαζί με το αγγούρι, το καρότο, τα ραπανάκια και τα γλυκομπίζελα. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ (μαζί με τα κρεμμύδια), ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε τη σαλάτα με τα κρουτόν. Σερβίρουμε αμέσως.

Tip: - Αν σας αρέσει το ωμό κρεμμύδι μπορείτε να παραλείψετε το μαρινάρισμά του.
- Η ποσότητα της βινεγκρέτ είναι ακριβώς όση χρειάζεται, μπορείτε όμως να ετοιμάσετε λίγη παραπάνω αν προτιμάτε πιο ζουμερή σαλάτα.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας