Συνταγές

Σαλάτα Φρεσκούλης παραδοσιακή, με φράουλες, γκοργκοντζόλα και προσούτο


Αριθμός Μερίδων: 2
Χρόνος Προετοιμασίας: 20'

υλικα για τη σαλατα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Παραδοσιακή Φρεσκούλης
  • 60 γρ. φράουλες καθαρισμένες, κομμένες στα 4
  • 30 γρ. προσούτο, κομμένο σε λωρίδες
  • 50 γρ. γκοργκοντζόλα, κομμένη σε κύβους
  • 30 γρ. καρύδια καραμελωμένα
  • 80 γρ. βινεγκρέτ φράουλα
  • 10 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • Aλάτι

για τα καραμελωμενα καρυδια

  • 100 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα
  • 20 γρ. γλυκόζη
  • Aλάτι

για τη βινεγκρετ φράουλα

  • 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
  • 25 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • Nερό
  • Zάχαρη
  • Aλάτι

Εκτελεση

  1. Για τη σαλάτα
    Σε ένα πιάτο κρατάμε μία μικρή ποσότητα από τις φράουλες, το προσούτο, την γκοργκοντζόλα, τα καρύδια και τον δυόσμο. Σε  ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας μαζί  αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε από πάνω με τα υλικά που κρατήσαμε.

  2. Για τα καραμελωμένα καρύδια

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά τη γλυκόζη, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ώστε να επικαλυφθούν με τη γλυκόζη. Στρώνουμε τα καρύδια σε ένα ταψί με φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180° μέχρι να καραμελώσουν, για 5 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε. 

  3. Για τη βινεγκρέτ φράουλα

    Στο κάδο του μπλέντερ χτυπάμε τη μουστάρδα, τις φράουλες και το ξίδι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο, αραιώνουμε αν χρειάζεται με λίγο κρύο νερό. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας