Συνταγές

Σαλάτα Ιταλική με αβοκάντο, κόκκινα φρούτα και βινεγκρέτ πορτοκαλιού

Οικογενειακή σαλάτα για σπιτικά καλέσματα ή το οικογενειακό σας τραπέζι. Φρεσκάδα, χρώματα και γεύση μοναδική!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία σαλάτα Ιταλική Οικογενειακή Φρεσκούλης
  • 150 γρ. κόκκινα φρούτα (φρούτα δάσους)
  • 1 πορτοκάλι κομμένο σε φιλέτα
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • ½ φλ. κράνμπερι αποξηραμένα ή σταφίδες
  • ½ φλ. ρόδι καθαρισμένο
  • ½ φλ. αμύγδαλο φιλέ
  • Λίγες φύτρες
  • Λίγες φλοίδες ώριμη γραβιέρα

Για τη βινεγκρετ πορτοκαλιου

  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 ζουμερό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι από κρασί
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο φρεσκοτριμένο πιπέρι
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια

125
kcal

Υδατ/κες

6.4
γρ

Πρωτεΐνη

2.1
γρ

Λιπαρά

9.4
γρ

Εκτελεση

  1. Χτυπούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ ώσπου να ομογενοποιηθούν.

  2. Τοποθετούμε τη σαλάτα σε μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτουμε τα κόκκινα*  και τα αποξηραμένα φρούτα, τα φιλέτα πορτοκαλιού και το αβοκάντο κομμένο σε καρέ. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού και ανακατεύουμε τη σαλάτα. 

  3. Στήνουμε τη σαλάτα σε μια ανοιχτή πιατέλα, την πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και φύτρες για χρώμα. Γαρνίρουμε με φλοίδες ώριμης γραβιέρας.

  4. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά κόκκινα φρούτα ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα, όπως βατόμουρα κόκκινα, φράουλες, κεράσια, καρπούζι.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας