Συνταγές

Σαλάτα με τραγανές κοτομπουκιές φούρνου και ντρέσινγκ γιαουρτιού-μουστάρδας


Αριθμός Μερίδων: 1
Χρόνος Προετοιμασίας: 10'
Χρόνος Μαγειρέματος: 25'
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

για την σαλατα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Μεσογειακή Φρεσκούλης
  • 3-4 τοματίνια
  • Φλοίδες γραβιέρας

για τις κουτομπουκιες

  • 40 γρ. κορν φλέικς χωρίς ζάχαρη (τραγανές νιφάδες καλαμποκιού)
  • 1 αυγό
  • 180 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • Κάρυ
  • Αλάτι και Πιπέρι

για το ντρέσινγκ

  • 60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 10 γρ. μουστάρδα Dijon
  • ½ κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Για τις κοτομπουκιές 

    Βάζουμε τα κορν φλέικς στο μούλτι και θρυμματίζουμε σε μικρότερα κομμάτια προσέχοντας όμως να μη γίνουν σκόνη.

  2. Τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ πιάτο.

  3. Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο σπάμε το αυγό και το χτυπάμε με ένα πιρούνι.

  4. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κάρυ και ανακατεύουμε καλά.

  5. Βουτάμε ένα - ένα τα κομμάτια κοτόπουλου στο αυγό, τα βγάζουμε και τα κρατάμε λίγο να φύγει το έξτρα αυγό.

  6. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στο πιάτο με τα κορν φλέικς και καλύπτουμε καλά.

  7. Βάζουμε τις κοτομπουκιές σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200° για περίπου 25’.

  8. Για το ντρέσινγκ

     Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και ανακατεύουμε.

  9. Για τη σαλάτα 

    Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τη Μεσογειακή σαλάτα και κόβουμε τα τοματίνια.

  10. Προσθέτουμε τις κοτομπουκιές, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και γαρνίρουμε με τις φλοίδες γραβιέρας.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας