Συνταγές

Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο τοματίνια, καλαμπόκι και sauce raita

υλικα

  • 2 συσκευασίες σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια Φρεσκούλης
  • 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης
  • 20 Τοματίνια Φρεσκούλης
  • 4 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. καλαμπόκι

για τη sauce raita

  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένος Δυόσμος Φρεσκούλης
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια

118
kcal

Υδατ/κες

3.7
γρ

Πρωτεΐνη

4.3
γρ

Λιπαρά

9.3
γρ

Εκτελεση

  1. Σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το σκόρδο και τον δυόσμο και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το γάλα, το τζίντζερ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε πολύ καλά.

  2. Σε ένα άλλο μπολ, τοποθετούμε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο μαζί με τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο, τη γλυκιά πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.

  3. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνουμε το κοτόπουλο για 12-14', γυρνώντας το ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

  4. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

  5. Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα τοματίνια σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

  6. Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ τη σαλάτα Εξοχική, τα τοματίνια, το καλαμπόκι και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, και ανακατεύουμε καλά.

  7. Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ, τοποθετώντας το κοτόπουλο από πάνω και περιχύνουμε με τη sauce raita.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας