Συνταγές

Steaks καρπουζιού & πράσινη σαλάτα με καρπουζένιο dressing και φέτα


Αριθμός Μερίδων: 2
Χρόνος Προετοιμασίας: 15'

υλικα για τη σαλατα

  • 1 συσκευασία σαλάτα bio Ιταλική Φρεσκούλης
  • 1 μικρή φέτα καρπούζι, χωρίς τα κουκούτσια
  • Ελαιόλαδο
  • Κρέμα βαλσάμικο
  • Φέτα, θρυμματισμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

υλικα για τα steaks καρπουζιου

  • ¼ μικρού καρπουζιού
  • 6 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 εκ. φρέσκο ginger, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ωμό σουσάμι
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Ξεφλουδίζουμε το καρπούζι, το κόβουμε σε χοντρές ορθογώνιες φέτες, βγάζουμε τα κουκούτσια (όσο μπορούμε) και το ακουμπάμε σε χαρτί ή πετσέτα κουζίνας για 5’.

  2. Σε πλατύ σκεύος ή μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, την καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο, το ginger, το μπούκοβο, το σουσάμι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ελάχιστο αλατοπίπερο και βουτάμε μέσα τα καρπούζια κι απ’ τις δύο πλευρές. Τα βάζουμε όπως είναι στο ψυγείο για 15-20’.

  3. Εντωμεταξύ φτιάχνουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας βάζοντας στο μούλτι το καρπούζι, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε καλά. Περνάμε από ένα μικρό σουρωτηράκι και φυλάμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

  4. Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο και το ακουμπάμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει πολύ καλά βάζουμε τα steaks καρπουζιού και τα μαγειρεύουμε για 5-7’ και από τις δύο μεριές. Ρίχνουμε στο τηγάνι και την μαρινάδα και μαγειρεύουμε για 2-3’, ρίχνοντας με ένα κουτάλι σάλτσα συνεχώς πάνω στα steaks. 2’ πριν τα κατεβάσουμε, ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικο.

  5. Μοιράζουμε σε 2 πιάτα την Σαλάτα Ιταλική Bio Φρεσκούλης. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη φέτα και σερβίρουμε με τα steaks του καρπουζιού.

Tip: Τα steaks καταναλώνονται καλύτερα την ίδια μέρα. Μπορούμε να φυλάξουμε το ντρέσινγκ ξεχωριστά στο ψυγείο για 4 μέρες.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας