Συνταγές

Τρυφερά φύλλα βαλεριάνας & σπανάκι baby με φρέσκο ανανά, ντρέσινγκ πορτοκάλι-ανανά & σπιτικά πολύσπορα κρουτόν

υλικά

  • ½ συσκευασία σαλάτα Βαλεριάνα Φρεσκούλης
  • ½ συσκευασία Baby Σπανάκι Φρεσκούλης
  • 1 συσκευασία Φρέσκος Ανανάς Φρεσκούλης

για τα κρουτον

  • 2 φέτες ψωμί ολικής
  • 1 κ.σ. ηλιόσποροι
  • 1 κ.σ. κολοκυθόσποροι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

για το ντρεσινγκ ανανά-πορτοκάλι

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός ½ πορτοκαλιού
  • 1 φέτα ανανά
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια

131
kcal

Υδατ/κες

8.5
γρ

Πρωτεΐνη

2.3
γρ

Λιπαρά

9.2
γρ

Εκτελεση

  1. Πλένουμε την βαλεριάνα και το Baby Σπανάκι με τρεχούμενο νερό, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε σε μπολ. Κρατάμε μια φέτα ανανά για το ντρέσινγκ και κόβουμε σε κύβους τον υπόλοιπο ανανά. Τον προσθέτουμε στην σαλάτα.

  2. Σε μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τα σποράκια. Απλώνουμε το μίγμα πάνω στις φέτες ψωμί και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν. Κόβουμε σε κύβους.

  3. Σε μούλτι βάζουμε τα υλικά του ντρέσινγκ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Περιχύνουμε την σαλάτα με το ντρέσινγκ και ρίχνουμε τα κρουτόν. Έτοιμη!

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας