Συνταγές

Vegan ασιατική σαλάτα με ανανά και μαριναρισμένο τόφου


Αριθμός Μερίδων: 4-6 άτομα

για το μαριναρισμένο τόφου

  • 200 γρ. τόφου
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • ½ κ.γ. φρέσκο τζιντζερ τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 πακέτο σαλάτα βιολογική τέρψη
  • 1 μικρό αγγούρι με τη φλούδα
  • 180 γρ. ανανάς κομμένος σε κύβους
  • 5-6 baby καλαμπόκια κονσέρβας κομμένα στα τρία (μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με 3 κ.σ. βρασμένο καλαμπόκι)
  • 1/3 κούπας φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • 1 φύκι νόρι κομμένο με ψαλίδι σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι

για το ντρέσινγκ

  • 1 κ.γ. ταχίνι
  • 2 κ.γ. σιρόπι σφένδαμου (ή αγαύης)
  • 4 κ.γ. χυμός λάιμ
  • 2 κ.γ. σησαμέλαιο
  • ½ κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 2 κ.γ. σόγια
  • Το υπόλοιπο μείγμα από το τόφου που μαρινάραμε
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια

77
kcal

Υδατ/κες

5.1
γρ

Πρωτεΐνη

3.9
γρ

Λιπαρά

4.2
γρ

Εκτελεση

  1. Βάζουμε το τόφου ανάμεσα σε χαρτί κουζίνας και το στραγγίζουμε πιέζοντας το καλά με τα χέρια μας. Αφού το στεγνώσουμε με νέο χαρτί κουζίνας, το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Ετοιμάζουμε το μείγμα του μαριναρίσματος ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ ή τάπερ. Προσθέτουμε μέσα το κομμένο τόφου, καλύπτουμε με μεμβράνη ή καπάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

  2. Μόλις είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε τη σαλάτα μας, αφαιρούμε το τόφου, σουρώνουμε το μείγμα της μαρινάδας και το φυλάμε για το ντρέσινγκ της σαλάτας.

  3. Ετοιμάζουμε το ντέσινγκ: Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μούλτι μαζι με την μαρινάδα του τόφου και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε.

  4. Κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές μακρόστενες φέτες με τη βοήθεια του πίλερ και τυλίγουμε την κάθε φέτα σε ρολό. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας εκτός από το αγγούρι, το φύκι και τη μισή ποσότητα από το σουσάμι.

  5. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα, τοποθετούμε τα ρολάκια αγγουριού, λίγο ακόμα ντρέσινγκ, και τέλος προσθέτουμε το μαριναρισμένο τόφου, το φύκι και το υπόλοιπο σουσάμι.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας