Βήμα 1: Ψήνουμε τα τοματίνια και τις πιτούλες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Στο μηχάνημα με τα μαχαίρια (multi) ή εναλλακτικά σε ένα γουδί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά.
Πλένουμε τα τοματίνια και τα απλώνουμε σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε πάνω στα τοματίνια τη μαρινάδα και ανακατεύουμε να καλυφθούν εντελώς.
Ψήνουμε για περίπου 15-20’ μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν ελαφρά, προσέχοντας να μη χάσουν το σχήμα τους. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 °C. Με ένα πινέλο αλείφουμε και τις δύο πλευρές των αραβικών με ελαιόλαδο, και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το αλάτι.
Ψήνουμε τις πιτούλες για περίπου 4-5’ μέχρι να γίνουν τραγανές (γυρίζοντας τες ενδιάμεσα). Αφού κρυώσουν τις κόβουμε σε ασύμμετρα κομμάτια.
Βήμα 2: Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ.
Σε ένα μικρό βάζο με καπάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και το ανακινούμε δυνατά.
Βήμα 3: Στήνουμε τη σαλάτα.
Τοποθετούμε την Καπριτσιόζα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα τοματίνια, τις τραγανές πιτούλες, το αγγούρι και το σκουμπρί σε κομμάτια. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε ελαφρά.