Ξεφλουδίζουμε το καρπούζι, το κόβουμε σε χοντρές ορθογώνιες φέτες, βγάζουμε τα κουκούτσια (όσο μπορούμε) και το ακουμπάμε σε χαρτί ή πετσέτα κουζίνας για 5’.
Σε πλατύ σκεύος ή μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, την καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο, το ginger, το μπούκοβο, το σουσάμι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ελάχιστο αλατοπίπερο και βουτάμε μέσα τα καρπούζια κι απ’ τις δύο πλευρές. Τα βάζουμε όπως είναι στο ψυγείο για 15-20’.
Εντωμεταξύ φτιάχνουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας βάζοντας στο μούλτι το καρπούζι, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε καλά. Περνάμε από ένα μικρό σουρωτηράκι και φυλάμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο και το ακουμπάμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει πολύ καλά βάζουμε τα steaks καρπουζιού και τα μαγειρεύουμε για 5-7’ και από τις δύο μεριές. Ρίχνουμε στο τηγάνι και την μαρινάδα και μαγειρεύουμε για 2-3’, ρίχνοντας με ένα κουτάλι σάλτσα συνεχώς πάνω στα steaks. 2’ πριν τα κατεβάσουμε, ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικο.
Μοιράζουμε σε 2 πιάτα την Σαλάτα Ιταλική Bio Φρεσκούλης. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη φέτα και σερβίρουμε με τα steaks του καρπουζιού.