Συνταγές

Τάρτα με χόρτα, τραχανά και γραβιέρα

  • Τάρτα με Βλήτα από τον Φρεσκούλη
  • Τάρτα με χόρτα, τραχανά και γραβιέρα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

TAGS

για την ζυμη

  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κοφτή κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 ml γάλα χλιαρό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml νερό χλιαρό
  • Πιπέρι, κατά βούληση
  • Αλάτι, κατά βούληση

για την γεμιση

  • 2 Συσκευασίες Φρέσκα Βλήτα Φρεσκούλης
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 100 ml νερό
  • ½ φλ. τραχανά
  • 3 αυγά
  • 100 ml γάλα
  • 300 γρ. γραβιέρα
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι, κατά βούληση

Εκτελεση

  1. Για τη ζύμη:

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ.

  2. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το γάλα.

  3. Ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο-λίγο το νερό, μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια.

  4. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.

  5. Για τη γέμιση:

    Βάζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, 100ml νερό, αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια για 15’, μέχρι να μαραθούν και να μείνουν με το λάδι τους.

  6. Προσθέτουμε τα χόρτα, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουε την κατσαρόλα και αφήνουμε 5’, έως ότου μαραθούν ελαφρώς. Αλατοπιπερώνουμε.

  7. Προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει ελαφρώς.

  8. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γάλα, λίγο αλάτι, πιπέρι, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε ελαφρώς.

  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.

  10. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ., λαδώνουμε μια ταρτιέρα 28 εκ. και στρώνουμε μέσα τη ζύμη, έτσι ώστε να καλύπτει καλά τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Κόβουμε όση εξέχει και από πάνω απλώνουμε το μίγμα με τα χόρτα και τέλος το μίγμα αυγών-γραβιέρας. 

  11. Ψήνουμε την τάρτα για 50’, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί και η βάση. Αφαιρούμε την τάρτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε. 

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink