Για τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ.
Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το γάλα.
Ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο-λίγο το νερό, μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.
Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, 100ml νερό, αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια για 15’, μέχρι να μαραθούν και να μείνουν με το λάδι τους.
Προσθέτουμε τα χόρτα, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουε την κατσαρόλα και αφήνουμε 5’, έως ότου μαραθούν ελαφρώς. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γάλα, λίγο αλάτι, πιπέρι, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ., λαδώνουμε μια ταρτιέρα 28 εκ. και στρώνουμε μέσα τη ζύμη, έτσι ώστε να καλύπτει καλά τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Κόβουμε όση εξέχει και από πάνω απλώνουμε το μίγμα με τα χόρτα και τέλος το μίγμα αυγών-γραβιέρας.
Ψήνουμε την τάρτα για 50’, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί και η βάση. Αφαιρούμε την τάρτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.