Έχετε αναρωτηθεί ποτέ “πώς να φτιάξω τορτίγιες”; Τότε, η νηστίσιμη συνταγή του Beets me για τορτίγιες με tofu και σως κάσιους είναι αυτό που ψάχνετε. Ακολουθήστε τη συνταγή του για να δημιουργήσετε ένα λαχταριστό σνακ.
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχουν οι τορτίγιες του Beets me και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
Θα λατρέψετε τις τορτίγιες του Beets me γιατί είναι:
Για τις ψητές μπουκίτσες τόφου
Στραγγίζουμε το τόφου από τα υγρά του τυλίγοντας το σε μια πετσέτα και προσθέτοντας από πάνω κάποιο βάρος για 15’. Σπάμε το τόφου σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε το τόφου με την μαρινάδα. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε εκεί το τόφου.
Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 25’.
Για τη σως
Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τα κάσιους, το νερό, το μηλόξιδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη σως. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη γεύση στα γούστα μας.
Ετοιμάζουμε την τορτίγια.
Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και το κρεμμύδι σε φέτες. Τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε μια τορτίγια και βάζουμε στη βάση την μια χούφτα έτοιμη κομμένη σαλάτα Φρεσκούλης Καπριτσιόζα.
Aπό πάνω 2 - 3 κ.σ. τοματίνια, στη συνέχεια το μισό τόφου και τέλος λίγο από τη σως. Τυλίγουμε και απολαμβάνουμε!
Aπό το Beets Me:
“Αν ξεχάσετε να μουλιάσετε τα κάσιους, μπορείτε να τα βράσετε για 10’. Επίσης, αντί για κάσιους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ηλιόσπορους.”