Η Καρολίνα Δωρίτη φανερώνει πως να πετύχετε την πιο νόστιμη vegan ασιατική σαλάτα. Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο γεύμα, που θα στολίσει το οικογενειακό σας τραπέζι με ξεχωριστές γεύσεις.
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η vegan ασιατική σαλάτα της Καρολίνας Δωρίτη και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
Θα λατρέψετε την vegan ασιατική σαλάτα της Καρολίνας Δωρίτη γιατί είναι:
Βάζουμε το τόφου ανάμεσα σε χαρτί κουζίνας και το στραγγίζουμε πιέζοντας το καλά με τα χέρια μας. Αφού το στεγνώσουμε με νέο χαρτί κουζίνας, το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Ετοιμάζουμε το μείγμα του μαριναρίσματος ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ ή τάπερ. Προσθέτουμε μέσα το κομμένο τόφου, καλύπτουμε με μεμβράνη ή καπάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Μόλις είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε τη σαλάτα μας, αφαιρούμε το τόφου, σουρώνουμε το μείγμα της μαρινάδας και το φυλάμε για το ντρέσινγκ της σαλάτας.
Ετοιμάζουμε το ντέσινγκ: Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μούλτι μαζι με την μαρινάδα του τόφου και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε.
Κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές μακρόστενες φέτες με τη βοήθεια του πίλερ και τυλίγουμε την κάθε φέτα σε ρολό. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας εκτός από το αγγούρι, το φύκι και τη μισή ποσότητα από το σουσάμι.
Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα, τοποθετούμε τα ρολάκια αγγουριού, λίγο ακόμα ντρέσινγκ, και τέλος προσθέτουμε το μαριναρισμένο τόφου, το φύκι και το υπόλοιπο σουσάμι.
Aπό την Καρολίνα Δωρίτη:
“Για να στραγγίξει καλά το τόφου, τοποθετήστε το ανάμεσα σε χαρτί κουζίνας δύο φορές.”