Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τη σούπα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε μέχρι να γυαλίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες και σε μέτρια φωτιά τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε το ζωμό και το τζίντζερ και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα λαχανικά για περίπου 5’.
Προσθέτουμε τον ξινόχοντρο και βράζουμε για ακόμα 20 – 25’ (μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και ο ξινόχοντρος).
Βήμα 2: Σερβίρουμε
Σερβίρουμε τη χορτόσουπα με 1-2 κουταλιές κρέμα καρύδας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγες σταγόνες lime ή λεμόνι.