Skip to main content

Η χορτοτυρόπιτα είναι ένα από τις πιο νόστιμα και εύκολα φαγητά, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Η Ιωάννα Σταμούλου δείχνει τον τρόπο να πετύχετε μια πεντανόστιμη χορτοτυρόπιτα με φρέσκα χόρτα, ιδανική για όλα τα μέλη της οικογενείας σας. Ακολουθήστε τη συνταγή της για να δημιουργήσετε ένα φανταστικό και γρήγορο γεύμα.

Χορτοτυρόπιτα Συνταγή

Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η χορτοτυρόπιτα της Ιωάννας Σταμούλου και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.

  • Σπανάκι, Σέσκουλο, Πράσο, Κρεμμυδάκι Φρέσκο, Μυρώνι, Καυκαλήθρα, Άνηθος, Δυόσμος: Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Δοκιμάστε τα Ανάμεικτα Φρέσκα Χόρτα του Φρεσκούλη για ξεχωριστή γεύση.
  • Φέτα: Αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών με μεγάλη βιολογική αξία και συνδυάζεται εύκολα με πολλά τρόφιμα.
  • Τραχανάς: Είναι πλούσιος σε μαγνήσιο, που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και τη σύσπαση μυών, όπως και για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
  • Αυγά: Είναι πηγή πρωτεΐνης και περιέχουν χολίνη, η οποία εμποδίζει την απορρόφηση της χοληστερόλης στο έντερο

Θα λατρέψετε τη χορτοτυρόπιτα της Ιωάννας Σταμούλου γιατί είναι:

  • Νόστιμη
  • Ιδανική για vegetarian διατροφή
  • Χορταστική
  • Κατάλληλη για παιδιά

Βρείτε και Άλλες Συνταγές με Ανάμεικτα Φρέσκα Λαχανικά:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Χορτοτυρόπιτα αστραπή

Υλικά για την Πίτα

  • 1 συσκευασία Ανάμεικτα Φρέσκα Χόρτα Φρεσκούλης
  • 4 φύλλα χωριάτικα
  • 250 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. τραχανάς
  • Ελαιόλαδο
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αδειάζουμε τα χορταρικά σε ένα μπολ.  Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Κάνουμε ένα γρήγορο μασάζ στα χόρτα να χάσουν τον όγκο τους, προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια, τα χτυπημένα αυγά και τον τραχανά, και ανακατεύουμε.
  2. Λαδώνουμε ένα ταψάκι μεγέθους 22×33 εκ. και τοποθετούμε τα δύο πρώτα φύλλα, ξεκινώντας από τη μέση περίπου του ταψιού, έτσι ώστε να καλύπτει το ένα το άλλο στο κέντρο του, αλλά να εξέχουν τριγύρω από το ταψί. Λαδώνουμε και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο διπλό στο κέντρο. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Φέρνουμε τα φύλλα που εξέχουν από πάνω και κλείνουμε την πίτα. Λαδώνουμε και σκεπάζουμε την πίτα διπλώνοντας το τέταρτο φύλλο στη μέση. Χαράζουμε σε κομμάτια επιφανειακά και ραντίζουμε με λίγο νερό.
  3. Ψήνουμε την πίτα στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά κι όχι να πάρει απλώς λίγο χρώμα. Μόνο έτσι θα γίνει τραγανή!
Tip: Aπό την Ιωάννα Σταμούλου: “Ψήστε την πίτα στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά και όχι μέχρι να πάρει απλώς λίγο χρώμα. Μόνο έτσι θα γίνει τραγανή!”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
305,6
kcal
Υδατ/κες
26,8
γρ
Πρωτεΐνη
9,3
γρ
Λιπαρά
18,4
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους