Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου δείχνει τον τρόπο να πετύχετε τη νοστιμότερη Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με μήλο. Ακολουθήστε τη συνταγή του για δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή σαλάτα, που δικαιούται επάξια μια θέση στο γιορτινό σας μενού.
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με μήλο του Αλέξανδρου Παπανδρέου και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
Θα λατρέψετε τη Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με μήλο του Αλέξανδρου Παπανδρέου γιατί είναι:
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το μήλο σε 12 φέτες και βγάζουμε τα σπόρια από το ρόδι, τοποθετώντας τα σε ένα μπολ. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρουμε το μήλο για 4-5', μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεκινάει να μαλακώνει. Όταν το μήλο είναι έτοιμο το αποσύρουμε από το τηγάνι, το τοποθετούμε σε ένα μπολ και τοποθετούμε πάλι το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τα χοντροσπασμένα καρύδια μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ζαχαρώσουν και τα αποσύρουμε από το τηγάνι. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού φράουλα, το ξύδι βαλσαμικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα baby leaves μαζί με το σοταρισμένο μήλο, το ρόδι, τα καραμελωμένα καρύδια, το μπλε τυρί σπασμένο με τα χέρια σας, περιχύνουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Aπό τον Αλέξανδρο Παπανδρέου:
“Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να σπάσετε το μπλε τυρί ή κάθε άλλο μαλακό τυρί για ευκολία.”