ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τρυφερά baby leaves με μπάλες τυριού και βινεγκρέτ blueberry
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Τρυφερά baby leaves με μπάλες τυριού και βινεγκρέτ blueberry
Υλικά
- 1 συσκευασία Βaby Leaves Φρεσκούλης
- 70 γρ. φέτα χαμηλών λιπαρών (ή νηστίσιμη)
- 35 γρ. αμύγδαλα ωμά και ανάλατα
- 1 κ.γ. μέλι
- Πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ
- 50 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα blueberries (ή φράουλες ή raspberries)
- 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μέλι
- Έξτρα blueberries και αμύγδαλα για γαρνίρισμα
- Πιπέρι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Ετοιμάζουμε πρώτα τα μπαλάκια του τυριού. Χτυπούμε σε γουδί τα αμύγδαλα και έπειτα τα καραμελώνουμε με το μέλι σε αντικολλητικό τηγάνι για 1-2′, ώσπου να πάρουν ωραίο χρώμα. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με τη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φορώντας γάντια. Πλάθουμε το μείγμα μικρά μπαλάκια και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε πολυκοπτικό μηχάνημα ή με ραβδομίξερ χειρός χτυπούμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
- Σερβίρουμε τα baby leaves σε δύο βαθιά πιάτα και τοποθετούμε επάνω τους 5-6 μπαλάκια τυριού. Περιχύνουμε το καθένα με 4-5 κ.σ. βινεγκρέτ blueberry.
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: