Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρυφερά baby leaves με μπάλες τυριού και βινεγκρέτ blueberry

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Τρυφερά baby leaves με μπάλες τυριού και βινεγκρέτ blueberry

Υλικά

  • 1 συσκευασία Βaby Leaves Φρεσκούλης
  • 70 γρ. φέτα χαμηλών λιπαρών (ή νηστίσιμη)
  • 35 γρ. αμύγδαλα ωμά και ανάλατα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • Πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ

  • 50 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα blueberries (ή φράουλες ή raspberries)
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Έξτρα blueberries και αμύγδαλα για γαρνίρισμα
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τα μπαλάκια του τυριού. Χτυπούμε σε γουδί τα αμύγδαλα και έπειτα τα καραμελώνουμε με το μέλι σε αντικολλητικό τηγάνι για 1-2′, ώσπου να πάρουν ωραίο χρώμα. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με τη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φορώντας γάντια. Πλάθουμε το μείγμα μικρά μπαλάκια και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα ή με ραβδομίξερ χειρός χτυπούμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
  3. Σερβίρουμε τα baby leaves σε δύο βαθιά πιάτα και τοποθετούμε επάνω τους 5-6 μπαλάκια τυριού. Περιχύνουμε το καθένα με 4-5 κ.σ. βινεγκρέτ blueberry.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους