10 ιδιαίτερα tips για να χάσετε κιλά

Από τον Μάνο Δημητρούλη, κλινικό διαιτολόγο

www.dietstories.gr

 1. Πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό 30 λεπτά πριν από το κάθε σας γεύμα, θα φάτε λιγότερο και θα βελτιώσετε το μεταβολισμό σας.
 2. Καταναλώστε μία ζεστή ή κρύα σούπα σαν ορεκτικό σε κάθε σας κυρίως γεύμα και θα προσλάβετε 20% λιγότερες θερμίδες.
 3. Όταν πεινάτε πολύ, σκεφτείτε για λίγο το προηγούμενο σας γεύμα, οι μελέτες δείχνουν ότι θα μειώσετε αισθητά το τσιμπολόγημα.
 4. Προσθέστε μυρωδικά στα φαγητά σας και πάρτε λίγα δευτερόλεπτα για να μυρίσετε αυτό που θα φάτε, είναι επιστημονικό δεδομένο ότι θα φάτε λιγότερομυρωδικά
 5. Προσθέστε αυγά στο πρωινό σας και είναι σίγουρο ότι θα φάτε λιγότερο την υπόλοιπη ημέρα.
 6. Κάντε αναερόβια προπόνηση αντιστάσεων για να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα και να καίτε περισσότερες θερμίδες κάθε ημέρα. Η πολύ έντονη αερόβια άσκηση σε περίοδο δίαιτας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μυϊκής μάζας και χειρότερη μεταβολική λειτουργία.
 7. Ο ύπνος είναι όσο σημαντικός είναι η διατροφή και η άσκηση για υγιή κιλά. Η έλλειψη ύπνου είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης παχυσαρκίας, έχει συνδεθεί με 89% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας σε παιδιά και 55% σε ενήλικες.
 8. Αν έχετε μείνει για πολλές ώρες νηστικοί φάτε ένα πορτοκάλι πριν από το κυρίως σας γεύμα. Είναι σίγουρο ότι θα φάτε πολύ λιγότερο.
 9. Αν σας αρέσουν τα πικάντικα μη διστάζετε να κάνετε τα γεύματα σας καυτερά, φαίνεται να βοηθά στο αδυνάτισμα.
 10. Φάτε τραγανά λαχανικά (καρότα, τοματίνια, σέλερι, φασολάκια) όταν είστε νευρικοί ή αγχωμένοι, θα βοηθήσει στο να μειώσετε το στρες σας. 
λαχανικά που καταπολεμούν το stress

...λίγες ακόμα χρήσιμες συμβουλές

 • Συχνά ο εγκέφαλος μας μπερδεύει την πείνα με τη δίψα. Μένοντας καλά ενυδατωμένοι έχουμε λιγότερες πιθανότητες να φάμε παραπάνω.
 • Μειώστε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα προϊόντα με προσθήκη ζάχαρης.
 • Κάντε περισσότερη γυμναστική για να μη χρειαστεί να πεινάσετε πολύ στη δίαιτα σας.
 • Μασήστε καλύτερα και φάτε πιο αργά, θα πάρετε λιγότερες θερμίδες.
 • Καταναλώστε περισσότερη πρωτεΐνη σε όλα σας τα γεύματα.
 • Μην κάνετε δίαιτα, φάτε υγιεινά.
 • Μην παίρνετε πολύ λίγες και ίδιες θερμίδες κάθε ημέρα, κάποιες ημέρες χρειάζεται να παίρνουμε παραπάνω και κυρίως σε υδατάνθρακες για να ξεγελάμε το μεταβολισμό.
 • Αν δε μπορείτε να τρώτε κάθε ημέρα λίγες θερμίδες (1300-1400) δοκιμάστε 2 ημέρες/ εβδ. να παίρνετε πολύ λίγες θερμίδες (1000).
 • Βρείτε υγιεινά τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά των οποίων η γεύση πραγματικά σας αρέσει πολύ, μην καταναλώνετε τρόφιμα με το ζόρι, το φαγητό είναι απόλαυση.
 • Μη ζυγίζεστε κάθε μέρα και ΜΟΝΟ όταν νιώθετε καλά.
 • Αν πεινάσετε καταναλώστε καραμέλες και τσίχλες χωρίς ζάχαρη προκειμένου να αποφύγετε τα γλυκά.

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink