Skip to main content
Μερίδες: 4-6 άτομα

Η vegan ασιατική σαλάτα αποτελεί μια θρεπτική και εύκολη επιλογή που ξεφεύγει από τις συνηθισμένες συνταγές για σαλάτες!

Η Καρολίνα Δωρίτη φανερώνει πως να πετύχετε την πιο νόστιμη vegan ασιατική σαλάτα. Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο γεύμα, που θα στολίσει το οικογενειακό σας τραπέζι με ξεχωριστές γεύσεις.

Vegan Ασιατική Σαλάτα Συνταγή

Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η vegan ασιατική σαλάτα της Καρολίνας Δωρίτη και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.

  • Μαρούλι, Εσκαρόλ, Λόλα Κόκκινη, Λόλα πράσινη: Προστατεύουν από την οστεοπόρωση κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Γευτείτε τα συγκεκριμένα θρεπτικά λαχανικά, πλυμένα και φρεσκοκομμένα, στην Τέρψη Σαλάτα Βιολογική του Φρεσκούλη.
  • Τόφου: Αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης.
  • Ανανάς: Βοηθά στη χώνεψη και τα φουσκώματα.
  • Κόλιανδρος: Συμβάλλει στην ανακούφιση από τη δυσπεψία.

Θα λατρέψετε την vegan ασιατική σαλάτα της Καρολίνας Δωρίτη γιατί είναι:

  • Λαχταριστή
  • Ιδανική για vegan διατροφή
  • Χορταστική
  • Πλούσια σε superfoods

Βρείτε και άλλες Vegan Συνταγές με Φρέσκα Λαχανικά:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Vegan ασιατική σαλάτα

Υλικά για τη Σαλάτα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Βιολογική Τέρψη Φρεσκούλης
  • 200 γρ. τόφου
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • ½ κ.γ. φρέσκο τζιντζερ τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 μικρό αγγούρι με τη φλούδα
  • 180 γρ. ανανάς κομμένος σε κύβους
  • 5-6 baby καλαμπόκια κονσέρβας κομμένα στα τρία (μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με 3 κ.σ. βρασμένο καλαμπόκι)
  • 1/3 κούπας φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • 1 φύκι νόρι κομμένο με ψαλίδι σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι

Υλικά για το Ντρέσινγκ

  • 1 κ.γ. ταχίνι
  • 2 κ.γ. σιρόπι σφένδαμου (ή αγαύης)
  • 4 κ.γ. χυμός λάιμ
  • 2 κ.γ. σησαμέλαιο
  • ½ κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 2 κ.γ. σόγια
  • Το υπόλοιπο μείγμα από το τόφου που μαρινάραμε

Εκτελεση

  1. Βάζουμε το τόφου ανάμεσα σε χαρτί κουζίνας και το στραγγίζουμε πιέζοντας το καλά με τα χέρια μας. Αφού το στεγνώσουμε με νέο χαρτί κουζίνας, το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Ετοιμάζουμε το μείγμα του μαριναρίσματος ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ ή τάπερ. Προσθέτουμε μέσα το κομμένο τόφου, καλύπτουμε με μεμβράνη ή καπάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  2. Μόλις είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε τη σαλάτα μας, αφαιρούμε το τόφου, σουρώνουμε το μείγμα της μαρινάδας και το φυλάμε για το ντρέσινγκ της σαλάτας.
  3. Ετοιμάζουμε το ντέσινγκ: Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μούλτι μαζι με την μαρινάδα του τόφου και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε.
  4. Κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές μακρόστενες φέτες με τη βοήθεια του πίλερ και τυλίγουμε την κάθε φέτα σε ρολό. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας εκτός από το αγγούρι, το φύκι και τη μισή ποσότητα από το σουσάμι.
  5. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα, τοποθετούμε τα ρολάκια αγγουριού, λίγο ακόμα ντρέσινγκ, και τέλος προσθέτουμε το μαριναρισμένο τόφου, το φύκι και το υπόλοιπο σουσάμι.
Tip: Aπό την Καρολίνα Δωρίτη: “Για να στραγγίξει καλά το τόφου, τοποθετήστε το ανάμεσα σε χαρτί κουζίνας δύο φορές.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
77
kcal
Υδατ/κες
5.1
γρ
Πρωτεΐνη
3.9
γρ
Λιπαρά
4.2
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους