Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Χορτόπιτα με φέτα
υλικα
- 2 συσκευασίες Χορτόπιτα Φρεσκούλης
- 1 συσκευασία Σπανάκι Φρεσκούλης
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα Φρεσκούλης
- 1 πράσο ψιλοκομμένο Φρεσκούλης
- 4 χοντρά χωριάτικα φύλλα
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 300 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 αυγά
- Ελαιόλαδο για τα φύλλα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτελεση
- Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε, τμηματικά για όσες φορές χρειαστεί, το μείγμα για χορτόπιτα και το σπανάκι για 2-3′ μέχρι να μαραθούν. Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι με ένα μπολ από κάτω και τα πιέζουμε ελαφρώς για να φύγουν τα περιττά υγρά. Ξαναβάζουμε το βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί, προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο και το κρεμμύδι για 3-4′, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το περιεχόμενο του τηγανιού μαζί με τα σοταρισμένα χορταρικά, την φέτα, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον μαϊντανό, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Περνάμε, με την βοήθεια ενός πινέλου, ελαιόλαδο ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί, στρώνουμε το πρώτο φύλλο, το οποίο περνάμε και αυτό με ελαιόλαδο και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο από πάνω σχηματίζοντας ένα σταυρό, για να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Απλώνουμε καλά την γέμιση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και στρώνουμε τα υπόλοιπα 2 φύλλα, το ένα κάθετα και το άλλο οριζόντια, όπως και τα κάτω, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 40-45′, μέχρι να ψηθούν τα φύλλα και να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Όταν η πίτα είναι έτοιμη την αποσύρουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
147
kcal
Υδατ/κες
5.9
γρ
Πρωτεΐνη
6.2
γρ
Λιπαρά
11
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: