Μερίδες: 6
Η ανοιξιάτικη σαλάτα με φράουλες και σπαράγγια θα εκτοξεύσει την ενέργειά σας με τη θρεπτική δύναμη των Superfoods!
Αριθμός μερίδων: 6
Η Καρολίνα Δωρίτη μοιράζεται τη δημιουργική συνταγή της για μια πεντανόστιμη Ανοιξιάτικη σαλάτα με φράουλες, σπαράγγια και ξινομυζήθρα. Δοκιμάστε έναν πρωτότυπο συνδυασμό υλικών που θα εκπλήξει θετικά τον ουρανίσκο σας.
Ανοιξιάτικη Σαλάτα με Φράουλες Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η Ανοιξιάτικη σαλάτα με φράουλες της Καρολίνας Δωρίτη και γιατί να την επιλέξετε:
- Μαρούλι Ρομάνο, Κρεμμύδι Φρέσκο, Άνηθος: Τα υλικά αυτά αποτελούν βασικά συστατικά της συνταγής. Η Παραδοσιακή σαλάτα Φρεσκούλης σας λύνει τα χέρια, καθώς περιέχει συγκεντρωμένα και πλυμένα όλα τα παραπάνω υλικά
- Σπαράγγια: Έχουν πολλαπλές θεραπευτικές ιδιότητες
- Αβοκάντο: Συνδέεται με την αντιγήρανση.
- Φράουλες: Μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών.
- Ξινομυζήθρα: Ένα τυρί με χαμηλά λιπαρά
- Φυστίκια Αιγίνης: Mία φυσικά υπερτροφή
- Γύρη: Φημίζεται για τις ισχυρές αντιμικροβιακές της ιδιότητες
Θα λατρέψετε την Ανοιξιάτικη σαλάτα με φράουλες της Καρολίνας Δωρίτη γιατί είναι:
- Δροσερή
- Πρωτότυπη
- Λαχταριστή
- Γρήγορη σε δημιουργία
Ανακαλύψτε Επιπλέον Εύκολες Συνταγές για Σαλάτα με Φράουλες
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Ανοιξιάτικη σαλάτα με φράουλες
υλικα για τη σαλατα
- 1 συσκευασία σαλάτα Παραδοσιακή σαλάτα Φρεσκούλης
- 1 αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φετούλες
- 5-6 σπαράγγια
- ½ φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 10 φράουλες κομμένες στη μέση
- 200 γρ. ξινομυζήθρα ή άλλο μαλακό λευκό τυρί όπως ανεβατό, ή ανθότυρο
- 1/3 κούπας φιστίκια Αιγίνης χωρίς το κέλυφος
- 1 κ.σ. γύρη
Εκτελεση
- Αρχικά, ετοιμάστε το ντρέσινγκ. Σε ένα μικρό μπολ προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μέλι και τη μουστάρδα. Χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά το μέλι και η μουστάρδα. Προσθέστε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο ενώ παράλληλα χτυπάτε έντονα με το σύρμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Συμπληρώστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Κόψτε το κάτω μέρος από τα σπαράγγια, χαμηλά στο τελείωμα του κοτσανιού. Αν δείτε ότι δεν είναι ιδιαίτερα τρυφερά, τότε καθαρίστε προσεκτικά το υπόλοιπο κοτσάνι τους με πίλερ. Βράστε νερό με λίγο αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να έρθει σε βράση. Στο μεταξύ, ετοιμάστε ένα μπολ με κρύο νερό και πάγο στον νεροχύτη. Μόλις το νερό βράσει, ρίξτε μέσα τα σπαράγγια και βράστε τα για 2-3′. Σουρώστε και ρίξτε τα σπαράγγια στο μπολ με τον πάγο.
- Ετοιμάστε σε ένα μεγάλο μπολ τη σαλάτα ανακατεύοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το τυρί και τη γύρη. Σουρώστε τη σαλάτα με σπαράγγια και κόψτε τα στα τρία. Προσθέστε μέσα στη σαλάτα μαζί με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά
- Σερβίρετε σε σαλατιέρα, με το τυρί από πάνω σπασμένο με μικρά κομμάτια με τα χέρια ή ένα κουταλάκι, και πασπαλίστε με τη γύρη.
Tip: Από την Καρολίνα Δωρίτη: “Μη μουλιάζετε τις φράουλες μέσα σε νερό. Αντιθέτως, πλύντε τις γρήγορα κάτω από τρεχούμενο νερό και αφήστε τες για λίγο σε στραγγιστήρι και έπειτα πάνω σε απορροφητικό χαρτί.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
204
kcal
Υδατ/κες
5.1
γρ
Πρωτεΐνη
4.7
γρ
Λιπαρά
18
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: