Η Ιταλική Σαλάτα με Ρεβύθια και Φιστίκι Αιγίνης ξεχωρίζει γιατί συνδυάζει την πλούσια υφή των ρεβιθιών με την ελαφριά γεύση του κους κους και το τραγανό φιστίκι Αιγίνης, δημιουργώντας ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα.
Η βελούδινη sauce με ταχίνι, μουστάρδα και διατροφική μαγιά απογειώνει τη γεύση, ενώ παράλληλα προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.
Ιταλική Σαλάτα με Ρεβύθια και Φιστίκι Αιγίνης Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η Ιταλική Σαλάτα με Ρεβύθια και Φιστίκι Αιγίνης και γιατί να την επιλέξετε:
- Βιολογική Ιταλική Σαλάτα Φρεσκούλης: Μείγμα φρέσκων φύλλων με πλούσια γεύση και υψηλή διατροφική αξία.
- Ρεβύθια: Φυτική πρωτεΐνη και φυτικές ίνες που ενισχύουν τον κορεσμό και τη σταθερή ενέργεια.
- Κους κους: Ελαφρύ και αφράτο, προσφέρει υδατάνθρακες για άμεση ενέργεια.
- Φιστίκι Αιγίνης: Χαρίζει τραγανή υφή και υγιή λιπαρά που ωφελούν την καρδιά.
- Γλυκιά Πάπρικα: Προσθέτει πικάντικη γλυκύτητα και βάθος στη γεύση.
- Αλάτι: Αναδεικνύει τη φυσική νοστιμιά των υλικών.
Θα λατρέψετε την Ιταλική Σαλάτα με Ρεβύθια και Φιστίκι Αιγίνης γιατί είναι:
- Πρωτεϊνούχα και χορταστική: Ιδανική για ένα πλήρες γεύμα χωρίς κρέας.
- Ισορροπημένη γευστικά: Ο συνδυασμός του ταχινιού, της μουστάρδας και του φιστικιού δημιουργεί μια μοναδική αρμονία γεύσεων.
- Πλούσια σε υγιεινά λιπαρά και θρεπτικά συστατικά: Ιδανική για όσους θέλουν ένα θρεπτικό γεύμα χωρίς περιττές θερμίδες.
- Εύκολη και γρήγορη στην προετοιμασία: Έτοιμη σε λίγα λεπτά, χωρίς περίπλοκα βήματα.
Εξερευνήστε και Άλλες εύκολες συνταγές με Σαλάτα Βιολογική Ιταλική
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Ιταλική Σαλάτα με ρεβίθια και φιστίκι Αιγίνης
Υλικά για 2 ατομικές σαλάτες
- 2 συσκευασίες Βιολογική Ιταλική σαλάτα Φρεσκούλης
- 100 γρ. βρασμένα ρεβίθια
- 200 γρ. κους κους βρασμένο
- 30 γρ. καθαρισμένο και θριμματισμένο φιστίκι Αιγίνης
- Λίγη γλυκιά Πάπρικα
- Αλάτι
Για τη sauce
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 40 γρ. μουστάρδα
- 40 γρ. ταχίνι
- 50 ml ζωμό λαχανικών
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. διατροφική μαγιά
Εκτελεση
- Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα ρεβίθια με 2-3 pulses ώστε να μην αλεστούν τελείως. Προσθέτουμε πάπρικα, αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15′.
- Σε βαζάκι ρίχνουμε όλα τα συστατικά της sauce και ανακινούμε ώστε να ανακατευτούν.
- Σε 2 μπολ αδειάζουμε τις σαλάτες Φρεσκούλη. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το κους κους, το φιστίκι Αιγίνης, προσθέτουμε sauce και απολαμβάνουμε.
Tip: Από τον Dietstories: ”Για πιο έντονη γεύση, προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή ξύσμα λεμονιού πριν το σερβίρισμα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
145,6
kcal
Υδατ/κες
11
γρ
Πρωτεΐνη
5,1
γρ
Λιπαρά
8,6
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: