Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εορταστική σαλάτα καπριτσιόζα με εσπερειδοειδή και ντρέσινγκ μελιού


Χρόνος Προετοιμασίας: 7′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Η Εορταστική Σαλάτα Καπριτσιόζα με Εσπεριδοειδή και ντρέσινγκ Μελιού ξεχωρίζει γιατί συνδυάζει την πλούσια υφή του χαλουμιού με τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών και την τραγανή απόλαυση των αμυγδάλων.

Ιδανική για εορταστικά τραπέζια, προσφέρει έναν εκλεπτυσμένο συνδυασμό γεύσεων που ισορροπούν ανάμεσα στη γλυκύτητα, την οξύτητα και την αλμύρα.

Εορταστική Σαλάτα Καπριτσιόζα με Εσπεριδοειδή και ντρέσινγκ Μελιού Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η Εορταστική Σαλάτα Καπριτσιόζα με Εσπεριδοειδή και γιατί να την επιλέξετε:

  • Σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης: Μείγμα φρέσκων λαχανικών που δίνει ισορροπία στη γεύση και ελαφρότητα στο πιάτο.
  • Τυρί Χαλούμι: Πλούσιο σε πρωτεΐνες και με υπέροχη, σαγηνευτική υφή όταν ψήνεται.
  • Ρόδι: Γεμάτο αντιοξειδωτικά, προσθέτει φυσική γλυκύτητα και μια διακριτική τραγανή αίσθηση.
  • Πορτοκάλι & Μανταρίνια: Δίνουν δροσιά και ένταση, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνη C.
  • Αμύγδαλα: Προσθέτουν τραγανή υφή και υγιεινά λιπαρά, ενισχύοντας τη θρεπτική αξία της σαλάτας.
  • Αλάτι & Πιπέρι: Ενισχύουν τη γεύση, χαρίζοντας ισορροπία στα συστατικά.

Θα λατρέψετε την Εορταστική Σαλάτα Καπριτσιόζα με Εσπεριδοειδή γιατί είναι:

  • Εκλεπτυσμένη & Αρωματική: Η ένταση των εσπεριδοειδών και το άρωμα του μελιού δημιουργούν μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία.
  • Πολύχρωμη & Γιορτινή: Μια σαλάτα που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο τραπέζι σας.
  • Ισορροπημένη διατροφικά: Συνδυάζει πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά για ένα πλήρες και υγιεινό πιάτο.
  • Εύκολη στην παρασκευή: Απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, ενώ το χαλούμι ψήνεται σε λίγα λεπτά.

Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Καπριτσιόζα Σαλάτα

 

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Εορταστική σαλάτα καπριτσιόζα με εσπερειδοειδή και ντρέσινγκ μελιού

υλικα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
  • 225 γρ. τυρί χαλούμι
  • 1 ρόδι
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 μανταρίνια
  • 40 γρ. αμύγδαλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

για το ντρέσινγκ

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml βαλσάμικο με ρόδι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. θυμάρι

Εκτελεση

1. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε εκεί το χαλούμι, το οποίο έχουμε κόψει σε κύβους. Ψήνουμε για 2’ από τη μία πλευρά και 2’ από την άλλη.
2. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε την σαλάτα καπριτσιόζα και αλατοπιπερώνουμε.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρόδι καθαρισμένο, τις ροδέλες πορτοκαλιού και τα 2 μανταρίνια. Το ένα μανταρίνι σε φετούλες και το δεύτερο κομμένο στη μέση.
Τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τους κύβους από το ψημένο χαλούμι.
4. Σ’ ένα βαζάκι, ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο με ρόδι, το μέλι και το θυμάρι.
5. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.

Tip: Από την Mamatsita ”Για ακόμα πιο γιορτινή αίσθηση, προσθέστε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή ροζ πιπέρι στο ντρέσινγκ.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
200,8
kcal
Υδατ/κες
10,2
γρ
Πρωτεΐνη
6,7
γρ
Λιπαρά
15,3
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους