Οι φωλιές σφολιάτας με κρέμα και φρουτοσαλάτα από την Ιωάννα Σταμούλου αποτελούν μια γευστική και εντυπωσιακή επιλογή για επιδόρπιο ή σνακ.
Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη τραγανή υφή της σφολιάτας με την κρεμώδη υφή της πατισερί και την φρεσκάδα των φρούτων, δημιουργώντας ένα άριστο γευστικό αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
Φωλιές σφολιάτας με κρέμα και φρουτοσαλάτα Συνταγή
Δείτε τι περιέχουν οι φωλιές σφολιάτας με κρέμα και φρουτοσαλάτα και γιατί να τις επιλέξετε:
- Φρουτοσαλάτα Sweet Delight Φρεσκούλης: Πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
- Σφολιάτα: Τραγανή και ελαφριά βάση για το γλυκό.
- Κρέμα Πατισερί: Κρεμώδης γέμιση με κατσικίσιο ή αγελαδινό γάλα, αυγά και ζάχαρη.
- Βανίλια: Προσθέτει άρωμα και γεύση.
- Λικέρ μαστίχα: Ενισχύει την αρωματική διάσταση της κρέμας.
Θα λατρέψετε τις φωλιές σφολιάτας με κρέμα και φρουτοσαλάτα γιατί είναι:
- Εντυπωσιακές και γευστικές: Ιδανικές για επιδόρπιο σε κάθε περίσταση.
- Εύκολες στην παρασκευή: Παρότι φαίνονται περίπλοκες, η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη.
- Πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά: Τα φρέσκα φρούτα προσφέρουν βιταμίνες και φυτικές ίνες.
Βρείτε και Άλλες Συνταγές με Sweet Delight:
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Φωλιές σφολιάτας με κρέμα και φρουτοσαλάτα
ΥΛΙΚΑ
- 2 συσκευασίες φρουτοσαλάτα Sweet Delight Φρεσκούλης
- 12 δίσκοι σφολιάτας για πιτάκια
Για την κρεμ πατισερι
- 500 ml γάλα κατσικίσιο ή αγελαδινό
- 2 κρόκοι
- 1 αυγό
- 75 γρ. ζάχαρη
- 55 γρ. νισεστς
- 1 καψουλάκι βανίλια
- 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
Εκτελεση
- Για να ετοιμάσουμε την κρέμα, βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τους κρόκους και τα αβγά, τη ζάχαρη, τον νισεστέ και λίγο από το γάλα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε δυνατά με αυγοδάρτη ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιογενές και προσθέτουμε σταδιακά όλο το γάλα της κατσαρόλας.
- Επιστρέφουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ζωηρά με τον αβγοδάρτη μέχρι η κρέμα να πάρει βράση και να πήξει. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα το λικέρ και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε την επιφάνειά της με σελοφάν για να μην πιάσει πέτσα και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν τη βάλουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Παίρνουμε ένα ταψάκι με 12 θήκες για μάφιν ή 12 ατομικά ραμκέν (πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ) και αφού τα αλείψουμε εσωτερικά με λίγο λάδι προσαρμόζουμε τους δίσκους της ζύμης, φτιάχνοντας 12 καλαθάκια. Με ένα πιρούνι τα τρυπάμε εδώ κι εκεί και τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα ξεφουρνίζουμε και τα βγάζουμε από τις θήκες πάνω σε σύρμα να κρυώσουν.
- Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, γεμίζουμε το κάθε ένα με μια γενναία κουταλιά κρέμας και στολίζουμε με 3-4 κομμάτια φρούτων της επιλογής μας, κατά προτίμηση διαφορετικού χρώματος.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
177.1
kcal
Υδατ/κες
18.4
γρ
Πρωτεΐνη
4.2
γρ
Λιπαρά
13.9
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: