Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φθινοπωρινή σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και ψητό παντζάρι

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Φθινοπωρινή σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και ψητό παντζάρι

υλικα

Για το ντρέσινγκ

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτελεση

  1. Για τα παντζάρια: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°.
  2. Τυλίγουμε κάθε παντζάρι σε αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε το σε ένα ταψί. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν περίπου 1 ώρα. Μπορούμε να βάλετε ένα πιρούνι ή ένα μαχαίρι μέσα από το αλουμινόχαρτο για δοκιμή.
  3. Αφήνουμε τα παντζάρια μας να κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε. Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε φέτες.
  4. Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι. Αφήνουμε στην άκρη.
  5. Για τη σαλάτα: Σε μια σαλατιέρα προσθέτουμε τη σαλάτα Άγρια Ρόκα Βιολογική, τα παντζάρια, τις φέτες αβοκάντο, το κατσικίσιο τυρί, τα καρύδια και ραντίζουμε με τη βινεγκρέτ
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
120
kcal
Υδατ/κες
3,3
γρ
Πρωτεΐνη
6,2
γρ
Λιπαρά
9,3
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους