Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καπριτσιόζα με φράουλες, cranberries και φιστίκι Αιγίνης


Μερίδες: 2
Χρόνος Προετοιμασίας: 15′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Η καπριτσιόζα με φράουλες, cranberries και φιστίκι Αιγίνης από την Βικτώρια Γιανναρά είναι μια φανταστική επιλογή για όσους αγαπούν τις δροσερές, φρουτώδεις σαλάτες με μια γευστική πινελιά.

Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη φρεσκάδα των φρούτων με την πλούσια γεύση του κατσικίσιου τυριού και την τραγανότητα του φιστικιού Αιγίνης, δημιουργώντας έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων.

Καπριτσιόζα με φράουλες, cranberries και φιστίκι Αιγίνης Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η καπριτσιόζα με φράουλες, cranberries και φιστίκι Αιγίνης και γιατί να την επιλέξετε:

  • Σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης: Φρέσκια και δροσερή βάση για τη σαλάτα σας.
  • Φράουλες: Πλούσιες σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά.
  • Cranberries: Γνωστά για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους.
  • Φιστίκι Αιγίνης: Προσφέρει πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά.
  • Κατσικίσιο τυρί: Παρέχει πρωτεΐνη και ασβέστιο, προσθέτοντας πλούσια γεύση.

Θα λατρέψετε την καπριτσιόζα με φράουλες, cranberries και φιστίκι Αιγίνης γιατί είναι:

  • Γευστική και δροσερή: Ιδανική για τις ζεστές μέρες ή ως ελαφρύ γεύμα.
  • Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά: Συνδυάζει πρωτεΐνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
  • Εύκολη και γρήγορη: Έτοιμη σε λίγα μόλις λεπτά.
  • Πολύχρωμη και ελκυστική: Μια σαλάτα που εντυπωσιάζει και οπτικά.

Βρείτε και άλλες Συνταγές με Καπριτσιόζα Σαλάτα:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Καπριτσιόζα με φράουλες, cranberries και φιστίκι Αιγίνης

Υλικα για τη σαλατα

  • 2 συσκευασίες σαλάτα Kαπριτσιόζα Φρεσκούλης
  • 80 γρ. φράουλες (καθαρισμένες & κομμένες στη μέση)
  • 30 γρ. αποξηραμένα cranberries
  • 30 γρ. φιστίκι Αιγίνης (καθαρισμένο και ψιλοκομμένο)
  • 30 γρ. κατσικίσιο τυρί (ή φέτα) σε μικρά κυβάκια
  • Αλάτι κατά βούληση

για το ντρεσινγκ

  • 1/4 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κλημεντίνες (1/2 κ.γ. ξύσμα & 2 κ.σ. χυμό)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1/2 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτελεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τις ατομικές σαλάτες Καπριτσιόζα Φρεσκούλης, τις φράουλες, τα αποξηραμένα cranberries και ανακατεύουμε.
  2. Για να ετοιμάσουμε το ντρέσινγκ, σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και «χτυπάμε» καλά μέχρι αυτά να ενσωματωθούν και να έχει διαλυθεί εντελώς το ξύσμα μανταρινιού.
  3. Τελευταίο, ρίχνουμε το ελαιόλαδο (με αργό ρυθμό ) μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό. Προσοχή το ελαιόλαδο δε θα πρέπει να χτυπηθεί πολύ στο μπλέντερ καθώς μπορεί να αλλάξει η γεύση του.
  4. Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ προσθέτοντας στο τέλος το φιστίκι, το κατσικίσιο τυρί και ξεχωριστά το ντρέσινγκ.
Tip: Από την Βικτώρια Γιανναρά: ”Μπορείτε να προσθέσετε λίγα φύλλα μέντας για μια επιπλέον δροσερή νότα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
210
kcal
Υδατ/κες
7
γρ
Πρωτεΐνη
4.5
γρ
Λιπαρά
18
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους