Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον

Τα λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον είναι ένας φανταστικός συνδυασμός λαχανικών με κρεατικό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου παρουσιάζει την γευστικότατη συνταγή της λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον. Ευχαριστηθείτε μαζί με τους δικούς σας ανθρώπους τα λαχανάκια Βρυξελλών, με μια συνταγή που διαφέρει από την κλασική.

Λαχανάκια Βρυξελλών με Μπέικον Συνταγή

Δείτε τι περιέχουν τα λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και γιατί να την επιλέξετε.

  • Λαχανάκια Βρυξελλών: Είναι πλούσια σε φολικό οξύ και διάφορες βιταμίνες, ενω έχουν ακόμη και αντικαρκινική δράση.
  • Κρεμμύδι σε κύβους: Θεωρείται πηγή βιταμίνης C και έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.
  • Μπέικον: Όπως γνωρίζετε δίνει πάντα νοστιμιά με τη γεύση του σε κάθε φαγητό.

Θα λατρέψετε τα λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου γιατί είναι:

  • Πεντανόστιμα
  • Βιταμινούχα
  • Χορταστικά
  • Ιδανικά για την οικογένεια
  • Από τα πιο εύκολα φαγητά που μπορείτε να μαγειρέψετε

Ανακαλύψτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Λαχανάκια Βρυξελλών:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον

υλικά

  • 1 συσκευασία Λαχανάκια Βρυξελλών Φρεσκούλης
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο Κρεμμύδι σε Κύβους Φρεσκούλης
  • 2 χοντρές φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 3 κουτάλες ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή φλοίδες παρμεζάνα για το σερβίρισμα.
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  2. Κόβουμε τα λαχανάκια κατά μηκος στη μέση και τα βάζουμε σε ταψί.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μπέικον και το κρεμμύδι.
  4. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Απλώνουμε καλά τα υλικά να γίνουν μια στρώση κι όχι το ένα πάνω στο άλλο.
  5. Ψήνουμε για 30′ μέχρι να ροδίσουν τα λαχανάκια και το μπέικον.
  6. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε 1 φορά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
  7. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα περιχύνουμε με κρέμα βαλσαμικού.
  8. Ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε πλάι σε κρέας ψητό ή πουλερικά ως συνοδευτικό ή σκέτα, ως ορεκτικό, με φλοίδες παρμεζάνας.
  9. Σερβίρονται ζεστά.
Tip: Aπό την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: “Φροντίστε να αποθηκεύετε πάντα τα λαχανάκια Βρυξελλών στο ψυγείο σας ώστε να τα έχετε καλοδιατηρημένα και έτοιμα για μαγείρεμα ανα πάσα στιγμή.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
149
kcal
Υδατ/κες
3.3
γρ
Πρωτεΐνη
6.5
γρ
Λιπαρά
12
γρ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους