Skip to main content

Μερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 110′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Η πίτα με βλήτα είναι ένα εκπληκτικό παραδοσιακό γεύμα που συνδυάζει γεύση και θρεπτική αξία!

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φανερώνει τα μυστικά του για την τέλεια πίτα με βλήτα. Ακολουθήστε τη συνταγή του για δημιουργήσετε ένα λαχταριστό γεύμα.

Πίτα με Βλήτα Συνταγή

Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η πίτα με βλήτα του Δημήτρη Σκαρμούτσου και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.

  • Φρέσκα βλήτα: Πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επιλέξτε τα Φρέσκα Βλήτα του Φρεσκούλη και επωφεληθείτε από τα θρεπτικά του στοιχεία.
  • Γραβιέρα: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο.
  • Κρεμμύδι: Βοηθά στην εύρυθμη καρδιαγγειακή λειτουργία.
  • Κολοκύθια: Ρυθμίζουν την γλυκόζη του αίματος.

Θα λατρέψετε την πίτα με βλήτα του Δημήτρη Σκαρμούτσου γιατί είναι:

  • Πεντανόστιμη
  • Υψηλή σε πρωτεΐνη
  • Χορταστική
  • Κατάλληλη για vegetarian διατροφή

Βρείτε και άλλες Υγιεινές Συνταγές με Φρέσκα Λαχανικά:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πίτα με βλήτα

υλικα για την πιτα

  • 3 ½ συσκευασίες βλήτα Φρεσκούλης (1 ½ κιλό)
  • 1 πακέτο έτοιμο χωριάτικο φύλλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 4 κρεμμυδάκια, χλωρά
  • 4 κολοκύθια
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 2 αυγά
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι, κατά βούληση

Εκτελεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
  2. Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκύθια. Στη συνέχεια τα στίβουμε όσο πιο καλά μπορούμε.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα κολοκύθια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα έτοιμα, πλυμμένα, καθαρισμένα βλήτα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  5. Σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ για να κρυώσουν καλά, τουλάχιστον 20’. Όταν κρυώσει το μίγμα μας προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα σπάζοντας τη με τα χέρια και τα μυρωδικά.
  6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μεσαίο ταψί. Στρώνουμε 3 έτοιμα φύλλα φροντίζοντας να καλύπτουν τα πλαϊνά τοιχώματα.
Tip: Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: “Όταν βγάλετε την πίτα από τον φούρνο, αφήστε την να κρυώσει για 15 λεπτά πριν σερβίρετε.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
211
kcal
Υδατ/κες
17,8
γρ
Πρωτεΐνη
8,1
γρ
Λιπαρά
11,8
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους