Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με baby σπανάκι κολοκυθάκι και αμπελοφάσουλα

Η συνταγή της σαλάτας με baby σπανάκι, κολοκυθάκι και αμπελοφάσουλα αποτελεί μια ακαταμάχητη πρόταση.

Για τους λάτρεις των φρέσκων λαχανικών και των πινελιών γεύσεων στο πιάτο τους.

Δείτε τι περιέχει η σαλάτα για να την επιλέξετε:

  • Baby Σπανάκι: Μια εξαιρετική πηγή σιδήρου και βιταμίνης Κ, βοηθά στην ενίσχυση του αιματολογικού συστήματος και στη βελτίωση της οστικής υγείας.
  • Αμπελοφάσουλα: Πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, προσφέρουν μια υγιεινή εναλλακτική για την ενίσχυση της πέψης και της καρδιακής υγείας.
  • Κολοκυθάκια: Με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, τα κολοκυθάκια προσθέτουν όχι μόνο γεύση αλλά και πολύτιμα αντιοξειδωτικά στο πιάτο σας.
  • Τοματίνια: Πηγή λυκοπενίου, ενισχύουν την καρδιαγγειακή υγεία και δρουν ευεργετικά στην προστασία του δέρματος.

Θα λατρέψετε την σαλάτα γιατί είναι:

  • Δροσερή και Ελαφριά: Ιδανική για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.
  • Υγιεινή: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλή σε θερμίδες.
  • Ευέλικτη: Μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις ή τα διαθέσιμα υλικά σας.

Βρείτε και άλλες συνταγές με Baby Σπανάκι:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με baby σπανάκι κολοκυθάκι και αμπελοφάσουλα

υλικα

για το ντρεσινγκ

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα λεμόνι
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Σε ένα μικρό μίξερ, τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μαρμελάδα λεμόνι, το φρέσκο θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο ντρέσινγκ.
  2. Καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα, κόβοντας το πάνω και το κάτω μέρος και τα βράζουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 7-8′.
  3. Όταν τα αμπελοφάσουλα είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα και τα βυθίζουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια, για να κρυώσουν γρήγορα και να κρατήσουν το χρώμα τους.
  4. Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα τοματίνια στη μέση και το κολοκυθάκι σε μακρόστενα μπαστουνάκια.
  5. Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το baby σπανάκι μαζί με το κολοκυθάκι, τα αμπελοφάσουλα και τα τοματίνια. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Tip: Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου ”Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγες σταγόνες φρέσκου λεμονιού στο ντρέσινγκ για μια επιπλέον νότα δροσιάς και ζωντάνιας.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
138
kcal
Υδατ/κες
4.8
γρ
Πρωτεΐνη
1.6
γρ
Λιπαρά
12
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους