Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα καπριτσιόζα με ψητά παντζάρια

Απολαύστε μια γεμάτη χρώμα και γεύση σαλάτα που συνδυάζει τη γλυκύτητα των ψητών παντζαριών με τη φρεσκάδα του πορτοκαλιού και την πικάντικη νότα του μπούκοβου.

Μια ιδανική επιλογή για να εντυπωσιάσετε σε κάθε περίσταση!

Δείτε τι περιέχει η σαλάτα καπριτσιόζα με ψητά παντζάρια για να την επιλέξετε:

  • Παντζάρια: Ένας πλούσιος πηγή αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών, που βοηθούν στην υγεία της καρδιάς και της πέψης.
  • Πορτοκάλια: Προσφέρουν βιταμίνη C και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Καρύδια: Εξαιρετική πηγή Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, που βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία.
  • Γραβιέρα: Πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνη, δίνει έναν απαλό και πλούσιο χαρακτήρα στη σαλάτα.

Θα λατρέψετε την σαλάτα καπριτσιόζα γιατί είναι:

  • Υγιεινή: Χάρη στα φρέσκα και ποιοτικά συστατικά της, αποτελεί μια ιδανική επιλογή για ένα θρεπτικό γεύμα.
  • Γρήγορη στην Προετοιμασία: Η εύκολη και γρήγορη προετοιμασία της κάνει τέλεια για κάθε στιγμή.
  • Γεμάτη Γεύση: Ο συνδυασμός των υλικών δημιουργεί μια μοναδική εμπειρία γεύσης.

Βρείτε και άλλες συνταγές με σαλάτα Καπριτσιόζα

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα καπριτσιόζα με ψητά παντζάρια

υλικα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
  • 2 ψητά παντζάρια
  • ½ πορτοκάλι (φιλεταρισμένο)
  • 3 κ.σ. καρύδια στο γουδί
  • 3 κ.σ. μούρα
  • Φλοίδες γραβιέρας
  • Μπούκοβο γλυκό
  • Αλάτι

για το ντρεσινγκ

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πετιμέζι ή μέλι
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Σε ένα ταψί βάζουμε τα παντζάρια. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα κόβουμε κυδωνάτα. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ και βουτάμε μέσα τα παντζάρια μας. Σε μία πιατέλα ή σε πιάτα ατομικά βάζουμε την καπριτσιόζα. Φιλετάρουμε το πορτοκάλι και το βάζουμε μαζί με τα berries. Σε ένα πιατάκι βάζουμε το καρύδι σπασμένο με σκόνη και περνάμε τα παντζάρια μας. Τα βάζουμε στη σαλάτα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε το μπούκοβο. Στο κέντρο βάζουμε τις φλούδες γραβιέρας.
  2. Όσο περισσότερο αφήσουμε τα παντζάρια μέσα στο ντρέσινγκ τόσο πιο νόστιμα γίνονται.
  3. Πριν θρυμματίσουμε τα καρύδια καβούρδιζουμε τα με χοντρό αλάτι στο αντικολλητικό τηγάνι.
Tip: Από την Eύα Παρακεντάκη ”Για έναν πιο έντονο γευστικό συνδυασμό, προσθέστε λίγες σταγόνες balsamico crema πριν σερβίρετε τη σαλάτα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
133
kcal
Υδατ/κες
6.3
γρ
Πρωτεΐνη
3.5
γρ
Λιπαρά
10
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους