Η σαλάτα με ανθότυρο είναι η ιδανική λύση για όσους ψάχνουν ένα έξτρα θρεπτικό γεύμα χωρίς κρέας, που ανεβάζει κατακόρυφα την ενέργεια!
Η Funkycook μοιράζεται μαζί μας μια εξαιρετική συνταγή για μια πραγματικά απολαυστική σαλάτα με ανθότυρο. Μαγειρέψτε τη συνταγή της και δημιουργήστε μια από τις πιο νόστιμες και εντυπωσιακές σαλάτες.
Σαλάτα με Ανθότυρο Συνταγή
Δείτε ποια συστατικά περιέχει η σαλάτα με ανθότυρο της Funkycook και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
- Φύλλα σπανάκι: Φημίζονται για τη φρεσκάδα τους και την περιεκτικότητά τους σε σίδηρο και βιταμίνες. Προτιμήστε τα Φρέσκα Φύλλα Baby του Φρεσκούλη για εγγυημένη ποιότητα.
- Ανθότυρο: Περιέχει λιγότερα λιπαρά και αλάτι από άλλα είδη τυριών, ενώ είναι πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνες A και D.
- Βερίκοκο: Βοηθά το πεπτικό σύστημα και τον έλεγχο της χοληστερόλης, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του οργανισμού από καρδιαγγειακές παθήσεις.
- Καρύδια: Είναι πολύ πλούσια σε ευεργετικές για τον οργανισμό ουσίες, όπως τα Ω3 λιπαρά οξέα, διάφορες βιταμίνες και μέταλλα.
Θα λατρέψετε τη σαλάτα με ανθότυρο της Funkycook γιατί είναι:
- Χαμηλή σε γλουτένη
- Υψηλή σε ενέργεια
- Κατάλληλη για γιορτές
- Γεμάτη superfoods
Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Φρέσκα Φύλλα Baby
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με ανθότυρο και ρόδι
Υλικά για τη Σαλάτα
- 1 σαλάτα Baby Leaves Φρεσκούλης
- 200 γρ. ανθότυρο
- 3 ξερά βερίκοκα
- 3 ξερά σύκα
- 50 γρ. καρύδια
- 1 κ.γ. κρέμα βαλσαμικού
- 80 γρ. παξιμάδια από χαρούπι
- 1 μεγάλο ρόδι
- 2 σταγόνες λάδι τρούφας
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μέλι
- 20 ml ξύδι βαλσαμικό
- 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Στον επεξεργαστή (μούλτι) ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα, τα σύκα και το καρύδι. Τα αναμειγνύουμε με το ανθότυρο, την κρέμα βαλσαμικού και προσθέτουμε όσο πιπέρι θέλουμε. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες, θρυμματίζουμε τα παξιμάδια από χαρούπι και πανάρουμε.
- Αδειάζουμε τη σαλάτα σε σαλατιέρα σερβιρίσματος, αλατίζουμε ελαφρά και επάνω της τοποθετούμε τις μπαλίτσες από ανθότυρο που ετοιμάσαμε.
- Στίβουμε το μισό ρόδι και παίρνουμε τον χυμό του (50 ml). Καθαρίζουμε το υπόλοιπο και το προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Σε ένα βαζάκι, ανακατεύουμε καλά τον χυμό του ροδιού, το ελαιόλαδο, το τζίντζερ και το βαλσαμικό ξύδι, το μέλι και το λάδι τρούφας.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Aπό τη Funkycook:
- “Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αντίστοιχο λευκό τυρί.”
- “Μπορείτε να εμπλουτίσετε με μπλε τυρί, ροκφόρ ή κάποιο πικάντικο τυρί.”
- “Aν δεν έχετε ρόδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πορτοκάλι.”
- “Τα παξιμάδια από χαρούπι μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με τα αγαπημένα σας παξιμάδια.”
- “Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα ξερά φρούτα, όπως σταφίδες, χουρμάδες κλπ.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
202
kcal
Υδατ/κες
12
γρ
Πρωτεΐνη
4.1
γρ
Λιπαρά
15
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: