Η σαλάτα με κινόα είναι η θρεπτική και εύκολη επιλογή μεσημεριανού ή βραδινού γεύματος που ψάχνατε!
Η Mamatsita δείχνει τον τρόπο να φτιάξετε μια πεντανόστιμη σαλάτα με κινόα, κοτόπουλο με σπανάκι και άλλα θρεπτικά συστατικά. Ακολουθήστε τη συνταγή της για δημιουργήσετε ένα λαχταριστό γεύμα, που θα απογειώσει την υγιεινή σας διατροφή.
Σαλάτα με Κινόα Συνταγή
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η σαλάτα με κινόα της Mamatsita και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
- Σπανάκι baby: Είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ. Γευτείτε τα φρέσκα φύλλα Σπανάκι Baby του Φρεσκούλη, που έρχονται στο τραπέζι σας τραγανά και αναλλοίωτα.
- Τοματίνια: Αποτελούν πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών. Δοκιμάστε τα Τοματίνια του Φρεσκούλη για μοναδική γεύση.
- Δυόσμος: Διευκολύνει την πέψη, αποτρέποντας το αίσθημα φουσκώματος και δυσφορίας.
- Κοτόπουλο: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη, η οποία συμβάλλει στη μείωση του στρες.
Θα λατρέψετε τη σαλάτα με κινόα της Mamatsita γιατί είναι:
- Λαχταριστή
- Υψηλή σε πρωτεΐνη
- Χορταστική
- Χαμηλή σε θερμίδες
Βρείτε και Άλλες Υγιεινές Συνταγές με Σπανάκι Baby:
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με κινόα
Υλικά για τη Σαλάτα
- ½ συσκευασία Baby Σπανάκι Φρεσκούλης
- 1 συσκευασία Τοματίνια Φρεσκούλης
- ½ συσκευασία Δυόσμος Φρεσκούλης
- ½ φλ. κινόα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
- Πιπέρι
- Αλάτι
Υλικά για το Κοτόπουλο
- ½ στήθος κοτόπουλο σε μπουκίτσες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Πιπέρι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Τοποθετούμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό. Την αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα με 1 ½ φλ. Βραστό νερό και τη βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό και να μαλακώσει. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Στη συνέχεια, λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε τις μπουκίτσες του κοτόπουλου για 4-5′ από κάθε μεριά. Προσέχουμε να μην υπάρχει καθόλου ροζ στο κρέας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε το baby σπανάκι και τον δυόσμο. Πλένουμε και κόβουμε στη μέση τα τοματίνια. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια βαθιά σαλατιέρα και προσθέτουμε ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Tip: Aπό τη Mamatsita: “Η κινόα μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη ημέρα και, αφού κρυώσει, να φυλαχθεί στο ψυγείο. Το ίδιο ισχύει και για το κοτόπουλο.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
144
kcal
Υδατ/κες
4.7
γρ
Πρωτεΐνη
5.2
γρ
Λιπαρά
11
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: