Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Η σαλάτα με ξινόμηλο είναι εξαιρετική για τους λάτρεις της Ελληνικής κουζίνας που τρελαίνονται να δοκιμάζουν τολμηρούς γευστικούς συνδυασμούς
Η Funkycook ξεδιπλώνει τη δημιουργικότητά της σε μια πεντανόστιμη συνταγή για σαλάτα με ξινόμηλο και καπνιστή πέστροφα. Ξαφνιάστε τους γευστικούς σας κάλυκες με μία άκρως πρωτότυπη, πρωτεϊνούχα σαλάτα και δοκιμάστε νέες εκφάνσεις του φαγητού.
Σαλάτα με Ξινόμηλο Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η σαλάτα με ξινόμηλο της Funkycook και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
- Λόλα και Ρόκα: Ενισχύουν τον μεταβολισμό. Βρείτε τα πλυμένα και φρεσκοκομμένα στην έτοιμη Καπριτσιόζα Σαλάτα του Φρεσκούλη.
- Πέστροφα: Αποτελεί καλή πηγή ω3 λιπαρών οξέων.
- Ξινόμηλο: Είναι σημαντικός σύμμαχος για τη λειτουργία της καρδιάς.
- Μαραθόριζα: Έχει ενυδατικές ιδιότητες λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε νερό.
- Καρύδια: Βοηθούν σημαντικά στην εύρυθμη εγκεφαλική λειτουργία.
Θα λατρέψετε τη σαλάτα με ξινόμηλο της Funkycook γιατί είναι:
- Πλούσια σε superfoods
- Υψηλή σε πρωτεΐνη
- Γεμάτη με ελληνικές γεύσεις
- Χαμηλή σε θερμίδες
Εξερευνήστε και Άλλες Υγιεινές Συνταγές με Καπριτσιόζα Σαλάτα
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με ξινόμηλο και πέστροφα
υλικά Για τη σαλατα
- 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
- 1 φιλέτο καπνιστή πέστροφα
- 1 ξινόμηλο
- 1 μαραθόριζα
- 3 ραπανάκια
- 3-4 καρύδια
- Αυγά πέστροφας, προαιρετικά
υλικά για το ντρεσινγκ
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης
- 15 γρ. άνηθο Φρεσκούλης
- 10 γρ. μάραθο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 20 ml ξύδι από λευκό κρασί
- 1 λεμόνι
- 40 ml ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι χοντρό
Εκτελεση
- Στον επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) πολτοποιούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, προσθέτοντας στο τέλος το ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι αν χρειαστεί.
- Ψιλοκόβουμε τη μαραθόριζα, χοντροτρίβουμε το ξινόμηλο και τα 2 ραπανάκια, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το φιλέτο της πέστροφας, την οποία έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας.
- Περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα του ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και το τοποθετούμε την ψαροσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Κόβουμε το άλλο ραπανάκι σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε τη σαλάτα σε σκεύος σερβιρίσματος και ραντίζουμε με ντρέσινγκ.
- Προσθέτουμε την ψαροσαλάτα που ετοιμάσαμε, το υπόλοιπο φιλέτο, τα ραπανάκια, τα καρύδια χοντροτριμμένα και τα αυγά της πέστροφας.
- Ραντίζουμε με άφθονο ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
Tip: Από τη Funkycook: “Θυμηθείτε να ξεπλύνετε καλά την πέστροφα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
69
kcal
Υδατ/κες
4.4
γρ
Πρωτεΐνη
6.3
γρ
Λιπαρά
2.5
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: