Μερίδες: 3
Χρόνος Προετοιμασίας: 25′
Χρόνος Μαγειρέματος: 20′
Αυτή η σαλάτα με ρεβίθια και καροτάκια γλασέ είναι ένας ιδανικός συνδυασμός υγιεινών συστατικών, πλούσιων γεύσεων και υπέροχων υφών.
Το γλύκισμα των καροτιών γλασέ μαζί με την τραγανότητα των ρεβιθιών δημιουργούν ένα γεύμα που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Σαλάτα με Ρεβίθια και καροτάκια γλασέ Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η συνταγή Σαλάτα με Ρεβίθια και Καροτάκια Γλασέ και γιατί να την επιλέξετε:
- Ρεβίθια: Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ, συμβάλλοντας στην ενέργεια και την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
- Καροτάκια: Πλούσια σε βήτα-καροτίνη, που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, τα καροτάκια είναι ιδανικά για την υποστήριξη της όρασης και της ανοσοποιητικής λειτουργίας.
- Σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια Φρεσκούλης: Ένα μείγμα από φρέσκα, τρυφερά φύλλα σαλάτας, πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν τη συνολική υγεία.
- Ελαιόλαδο: Πηγή υγιεινών λιπαρών που προστατεύουν την καρδιά και ενισχύουν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών.
- Σκόρδο: Γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες και την ικανότητά του να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Θα λατρέψετε τη συνταγή Σαλάτα με Ρεβίθια και Καροτάκια Γλασέ γιατί είναι:
- Ένα θρεπτικό και χορταστικό γεύμα γεμάτο γεύση.
- Πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, ιδανική για υγιεινή διατροφή.
- Ιδανική για γρήγορο μεσημεριανό γεύμα ή ελαφρύ δείπνο.
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με Ρεβίθια και Καροτάκια Γλασέ
Υλικα
- 1 συσκευασία σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια Φρεσκούλης
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένος Μαϊντανός Φρεσκούλης
- 7-8 τοματίνια Φρεσκούλης, κομμένα στα 2 ή στα 4
- 1 Φρέσκο Κρεμμυδάκι Φρεσκούλης, κομμένο σε λεπτές λοξές φέτες
- ½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια
- ¾ φλυτζανιού βρασμένα ρεβίθια
για το ντρεσινγκ
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- ½ κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. σούμακ*
- 1 κ.σ. μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή πετιμέζι ροδιού
- Αλάτι, πιπέρι
για τα καροτακια γλασε
- 1 συσκευασία Carrots to go! Φρεσκούλης
- ½ κ.γ. ψιλοκομμένος Άνηθος Φρεσκούλης
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 γεμάτο κ.γ. μέλι ή σιρόπι σφένδαμου
- ½ ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
για τις αραβικες πιτες ολικης
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο Άνηθος Φρεσκούλης
- 2 αραβικές πίτες ολικής άλεσης
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 – ½ κουταλάκι σούμακ
Εκτελεση
- Ετοιμάζουμε πρώτα τα καροτάκια βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύοντας καλά. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 15′ περίπου, ανακατεύοντας τα στο μισό του χρόνου.
- Εντωμεταξύ, αλείφουμε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο και τις κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια ή σε μέτρια τρίγωνα με ένα μαχαίρι. Τις πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το σούμακ. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 6-7′. Αφήνουμε 1-2′ να κρυώσουν.
- Στο μεσοδιάστημα ετοιμάζουμε την σαλάτα ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπoλ ή σε ένα βάζο με καπάκι. Την δοκιμάζουμε με ένα φύλλο μαρουλιού και διορθώνουμε την γεύση εάν χρειάζεται.
- Αφού ψηθούν οι πίτες, σπάμε μερικές σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στην σαλάτα. Κρατάμε τις υπόλοιπες για συνοδευτικό.
- Περιχύνουμε την σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε τις αραβικές πίτες και τα καροτάκια γλασέ.
Tip: Από την The Healthy Cook: ”Για πιο έντονη γεύση, προσθέστε λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα ή καρύδια στη σαλάτα πριν το σερβίρισμα”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
126
kcal
Υδατ/κες
11
γρ
Πρωτεΐνη
3
γρ
Λιπαρά
7
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: