Μερίδες: 4
Βαθμός Δυσκολίας: Δύσκολη
Η σαλάτα με ελληνικά superfoods από τη Χρυσαυγή Μπόμπολα είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια υγιεινή και θρεπτική πρόταση γεμάτη γεύση.
Αυτή η σαλάτα συνδυάζει την φρεσκάδα των λαχανικών με την δύναμη των superfoods, προσφέροντας ένα εξαιρετικό πιάτο για κάθε στιγμή της ημέρας.
Σαλάτα με Ελληνικά superfoods Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η σαλάτα με Eλληνικά superfoods για να την επιλέξετε:
- Σαλάτα Αρχοντική Φρεσκούλης: Μείγμα από φρέσκα και τραγανά λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
- Ξινόμηλο: Πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C, βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
- Σιτάρι: Πηγή φυτικών ινών, βιταμινών του συμπλέγματος Β και μετάλλων, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
- Αμύγδαλα: Περιέχουν υγιή λιπαρά, πρωτεΐνες και βιταμίνες Ε και Β2.
- Καρύδια: Πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, βοηθούν στην υγεία της καρδιάς.
- Κολοκυθόσπορος: Γεμάτος με ψευδάργυρο, μαγνήσιο και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
- Σουσάμι: Καλή πηγή ασβεστίου και μαγνησίου, ενισχύει την υγεία των οστών.
- Κορινθιακή σταφίδα: Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και σίδηρο, προσθέτει γλυκύτητα και ενέργεια.
- Ρόδι: Γεμάτο με αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, προάγει την καλή κυκλοφορία του αίματος και την υγεία της καρδιάς.
Θα λατρέψετε τη σαλάτα με Ελληνικά superfoods γιατί είναι:
- Πλούσια σε Θρεπτικά Συστατικά: Κάθε μπουκιά είναι γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.
- Ιδανική για Υγιεινή Διατροφή: Συνδυάζει τα καλύτερα ελληνικά superfoods για ένα ισορροπημένο γεύμα.
- Εύκολη και Γρήγορη στην Προετοιμασία: Έτοιμη σε λίγα λεπτά, με απλά και φυσικά υλικά.
- Γευστική και Χορταστική: Ιδανική για να καλύψει την πείνα και να ικανοποιήσει τις γευστικές σας επιθυμίες.
Βρείτε και άλλες συνταγές με Αρχοντική Σαλάτα:
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με Ελληνικά superfoods
υλικα
- 2 συσκευασίες σαλάτα Αρχοντική Φρεσκούλης
- 1 ξινόμηλο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. σιτάρι ωμό
- 2 κ.σ. αμύγδαλα ωμά
- 2 κ.σ. καρύδι
- 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο
- 2 κ.σ. σουσάμι
- 2 κ.σ. σουσάμι ½ φλ. κορινθιακή σταφίδα
- ½ φλ. ρόδι
Υλικά για το Ντρέσινγκ
- 50 γρ. ταχίνι
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ μέλι
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 25 γρ. νερό
- Αλάτι
Εκτελεση
- Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε το σιτάρι σε ένα μπολ με κρύο νερό να μουλιάσει.
- Την επόμενη μέρα το βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό για περίπου 40’ ή μέχρι να δούμε τον κόκκο του σιταριού να σκάει και να μαλακώνει, ώστε να είναι ευχάριστο στο μάσημα.
- Μόλις είναι έτοιμο το στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Από αυτή την ποσότητα που βράσαμε θα χρειαστούμε τα 2/3 ενός φλιτζανιού. Το υπόλοιπο μπορούμε να το βάλουμε σε ένα ταπερ στην κατάψυξη για να το χρησιμοποιήσουμε επόμενη φορά για την ίδια σαλάτα ή για άλλη χρήση. Μπορούμε να το ξεπαγώσουμε άμεσα με ζεστό νερό και είναι έτοιμο για χρήση σε ελάχιστα λεπτά.
- Όσο κρυώνει το σιτάρι φτιάχνουμε το ντρέσσινγκ ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ με σύρμα μέχρι να γίνει λείο και λεπτόρρευστο. Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται διορθώνουμε με λίγο ακόμα από κάποιο υλικό πχ μέλι ή αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη. Στη σαλάτα θα χρησιμοποιήσουμε μέρος από το ντρέσσινγκ, όσο δηλαδή χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά. Το υπόλοιπο θα το διατηρήσουμε σε βαζάκι στο ψυγείο για άλλες σαλάτες. Είναι πολύ νόστιμο και ταιριάζει ιδιαιτέρως και με λαχανοσαλάτα.
- Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το σουσάμι και ανακατεύοντάς το συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα, σε υψηλή θερμοκρασία, το καβουρδίζουμε μέχρι να αλλάξει το χρώμα του και να βγάλει τα έλαιά του. Θα πάρει 2-3’ μέχρι να ολοκληρωθεί. Θέλει προσοχή και συνεχές ανακάτεμα για να μην καεί. Μόλις είναι έτοιμο το βάζουμε σε ένα μικρό μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ με το σουσάμι και τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς. Σπάμε ή κόβουμε με το μαχαίρι τα αμύγδαλα και τα καρύδια σε μεγάλα κομμάτια αν δεν τα θέλουμε ολόκληρα και προσθέτουμε και τον κολοκυθόσπορο. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ανοίγουμε 2 συσκευασίες Αρχοντικής σαλάτας Φρεσκούλης. Τις αδειάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα ή σαλατιέρα. Κόβουμε το ξινόμηλο σε λεπτές φέτες αφού του έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια και τις βάζουμε ολόγυρα από τα λαχανικά. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ με τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες και το ρόδι. Πάνω πάνω ρίχνουμε τα 2/3 φλιτζανιού βρασμένο σιτάρι και αρκετό από το ντρέσσινγκ που φτιάξαμε. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Από την Χρυσαυγή Μπόμπολα: ”Για επιπλέον γεύση και θρεπτικά συστατικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγα κράνμπερι ή γκότζι μπέρι στη σαλάτα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
182
kcal
Υδατ/κες
20,8
γρ
Πρωτεΐνη
4,7
γρ
Λιπαρά
10,1
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: