Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 12′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος δημιουργεί σαλάτα με σύκα, καρύδια και σάλτσα πορτοκαλιού
Mια συμφωνία γεύσεων που αναδεικνύει την πολυπλοκότητα των απλών συστατικών, χαρίζοντας μας μια σαλάτα που ταιριάζει τόσο σε ένα ελαφρύ γεύμα όσο και σε ένα επίσημο δείπνο. Η φρεσκάδα της φύσης πρωταγωνιστεί σε αυτή τη σαλάτα που υπόσχεται να κατακτήσει την αίσθηση της γεύσης σας
Σαλάτα με Σύκα, Καρύδια και Σάλτσα Πορτοκαλιού Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η συνταγή Σαλάτα με Σύκα, Καρύδια και Σάλτσα Πορτοκαλιού για να την επιλέξετε:
- Αρχοντική σαλάτα Φρεσκούλης: Μια πλούσια πηγή φυτικών ινών που υποστηρίζει την πέψη.
- Φρέσκα σύκα: Είναι γνωστά για το υψηλό περιεχόμενό τους σε κάλιο και μαγνήσιο, ενώ προσδίδουν φυσική γλύκα.
- Ελαιόλαδο: Καρδιοπροστατευτικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
- Φυστίκια και καρύδια: Αποτελούν μία θαυμάσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμινών.
- Αποξηραμένα κράνμπερι: Μικρές βόμβες ενέργειας με πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
- Blue cheese ή Gorgonzola: Προσθέτει βαθύτερη γεύση και πλούτο σε ασβέστιο.
Θα λατρέψετε την σαλάτα με σύκα, καρύδια και σάλτσα πορτοκαλιού γιατί είναι:
- Ιδιαίτερα γευστική: Ο συνδυασμός των ώριμων σύκων με την πικάντικη γεύση του τυριού και τα αρώματα της σάλτσας πορτοκαλιού δημιουργούν ένα αρμονικό αποτέλεσμα.
- Θρεπτική: Εμπλουτίζεται με συστατικά που υποστηρίζουν την καλή υγεία και προάγουν τη διατροφική ισορροπία.
- Πρωτότυπη: Η προσθήκη του στιγμιαίου ψησίματος των σύκων και της σάλτσας πορτοκαλιού δίνει μια καινοτόμο πινελιά.
- Εύκολη στην προετοιμασία: Απλή και γρήγορη, ιδανική για κάθε στιγμή.
Βρείτε και άλλες Εύκολες Συνταγές με Αρχοντική Σαλάτα
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με σύκα, καρύδια και σάλτσα πορτοκαλιού
Για τη σαλάτα
- 1 συσκευασία Αρχοντική σαλάτα Φρεσκούλης
- 6-8 φρέσκα σύκα, αναλόγως το μέγεθός τους
- Ελαιόλαδο, κατά βούληση
- ¼ φλ. ή 30 γρ. φυστίκια
- 1 κ.γ. αποξηραμένα κράνμπερι
- 110 γρ. blue cheese ή Gorgonzola
Για τη σάλτσα
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
- 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σουσάμι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα σχαροτήγανο και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τα σύκα στη μέση. Τα προσθέτουμε στο τηγάνι και τα αφήνουμε 1-2′, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφαιρούμε τα σύκα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο τη σαλάτα, τα σύκα, τα φιστίκια, το τυρί και τα κράνμπερι.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
- Για τη σάλτσα:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού, το μπαλσάμικο, το αλάτι και το λάδι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το μέλι. - Προσθέτουμε το σουσάμι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Tip: Aπό τον Δημήτρη Σκαρμούτσο “ Εάν θέλετε να προσθέσετε ένα επιπλέον «τραγανό» στοιχείο, ψήστε τα φιστίκια και τα καρύδια ελαφρά πριν τα προσθέσετε στη σαλάτα. Αυτό θα εντείνει τα αρώματά τους και θα προσδώσει μια εξαιρετική υφή στη συνολική εμπειρία της γεύσης.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
169
kcal
Υδατ/κες
13,9
γρ
Πρωτεΐνη
4,4
γρ
Λιπαρά
11,3
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: