Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα σπανάκι με κολοκύθα, μουστάρδα και μέλι

Αυτή η θρεπτική και γευστική Σαλάτα σπανάκι με κολοκύθα, μουστάρδα και μέλι είναι ιδανική για όσους θέλουν ένα ισορροπημένο γεύμα που συνδυάζει τη γλυκύτητα της κολοκύθας με την ελαφρώς πικάντικη μουστάρδα και το άγγιγμα του μελιού.

Mια πηγή ενέργειας και θρεπτικών συστατικών, τέλεια για κάθε στιγμή της ημέρας.

Σαλάτα σπανάκι με κολοκύθα, μουστάρδα και μέλι Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η Σαλάτα Σπανάκι με Κολοκύθα, Μουστάρδα και Μέλι και γιατί να την επιλέξετε:

  • Baby Leaves και Baby Σπανάκι Φρεσκούλης: Προσφέρουν απαλή γεύση και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, κάνοντας τη σαλάτα δροσερή και θρεπτική.
  • Ψητή Κολοκύθα: Με την ήπια, γλυκιά γεύση της και το θυμάρι, η κολοκύθα δίνει μια γευστική αντίθεση που ταιριάζει τέλεια με το πλούσιο ντρέσινγκ.
  • Καρότα και Ξινόμηλο: Προσθέτουν τραγανή υφή και δροσιά, ενώ η ήπια οξύτητα του ξινόμηλου ισορροπεί τις υπόλοιπες γεύσεις.
  • Φυστίκι Αιγίνης και Κράνμπερι: Τα φυστίκια προσθέτουν τραγανή αίσθηση και υγιεινά λιπαρά, ενώ τα κράνμπερι δίνουν γλυκύτητα και αντιοξειδωτικά.

Θα λατρέψετε τη Σαλάτα Σπανάκι με Κολοκύθα, Μουστάρδα και Μέλι γιατί είναι:

  • Γλυκόξινη και Πλούσια σε Υφές: Το καρότο, το ξινόμηλο, η κολοκύθα και τα φυστίκια δίνουν μια γευστική και υφική ποικιλία που εντυπωσιάζει.
  • Ιδανική για Ισορροπημένο και Χορταστικό Γεύμα: Με φρέσκα λαχανικά, υγιεινά λιπαρά και ελαφριά γλυκιά γεύση, είναι κατάλληλη για κάθε στιγμή της ημέρας.
  • Εύκολη στην Παρασκευή και Πλούσια σε Θρεπτικά Συστατικά: Με βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, αυτή η σαλάτα είναι ιδανική για υγιεινό και γευστικό γεύμα.

Βρείτε και Άλλες εύκολες συνταγές με Baby Σπανάκι

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα σπανάκι με κολοκύθα, μουστάρδα και μέλι

υλικα

  • 1 συσκευασία Baby Leaves Φρεσκούλης
  • 1 συσκευασία Baby Σπανάκι Φρεσκούλης
  • ½ φλ. φύλλα Μαϊντανός Φρεσκούλης
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες κατά μήκος
  • 1 ξινόμηλο κομμένο ζουλιέν
  • 2 κ.σ. κράνμπερι ή σταφίδες
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες (φλοίδες)
  • ½ φλ. φυστίκι Αιγίνης ωμό ψύχα

Για την κολοκυθα

  • 250 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάτι

Για το ντρέσινγκ με μελι και μουσταρδα

  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 4 κ.γ. ξύδι βαλσαμικό
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα την κολοκύθα.
  2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την κολοκύθα και το θυμάρι. Αλατίζουμε και σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει ελαφρά. Την αφηνουμε να κρυώσει.
  3. Σε μια πιατέλα, βάζουμε το baby σπανάκι, τα baby leaves, τα καρότα, το ξινόμηλο, τα κράνμπερι, το αβοκάντο και τα φύλλα του μαϊντανού. Τοποθετούμε επάνω την κρύα κολοκύθα και πασπαλίζουμε με τα φυστίκια.
  4. Ανακατεύουμε με σύρμα σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε κι αμέσως σερβίρουμε.
Tip: Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: ”Για περισσότερη ένταση, προσθέστε μια πρέζα κανέλα στην κολοκύθα κατά το σοτάρισμα. Η γεύση της κανέλας θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τη γλύκα της κολοκύθας και θα δώσει ιδιαίτερο άρωμα στη σαλάτα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
157
kcal
Υδατ/κες
5.4
γρ
Πρωτεΐνη
2
γρ
Λιπαρά
14
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους