ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Steaks καρπουζιού & πράσινη σαλάτα με καρπουζένιο ντρέσινγκ και φέτα
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Steaks καρπουζιού & πράσινη σαλάτα με καρπουζένιο ντρέσινγκ και φέτα
υλικα για τη σαλατα
- 1 συσκευασία σαλάτα Bio Iταλική Φρεσκούλης
- 1 μικρή φέτα καρπούζι, χωρίς τα κουκούτσια
- Ελαιόλαδο
- Κρέμα βαλσάμικο
- Φέτα, θρυμματισμένη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
υλικα για τα steaks καρπουζιου
- ¼ μικρού καρπουζιού
- 6 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 1 εκ. φρέσκο ginger, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ωμό σουσάμι
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Ξεφλουδίζουμε το καρπούζι, το κόβουμε σε χοντρές ορθογώνιες φέτες, βγάζουμε τα κουκούτσια (όσο μπορούμε) και το ακουμπάμε σε χαρτί ή πετσέτα κουζίνας για 5’.
- Σε πλατύ σκεύος ή μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, την καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο, το ginger, το μπούκοβο, το σουσάμι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ελάχιστο αλατοπίπερο και βουτάμε μέσα τα καρπούζια κι απ’ τις δύο πλευρές. Τα βάζουμε όπως είναι στο ψυγείο για 15-20’.
- Εντωμεταξύ φτιάχνουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας βάζοντας στο μούλτι το καρπούζι, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε καλά. Περνάμε από ένα μικρό σουρωτηράκι και φυλάμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
- Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο και το ακουμπάμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει πολύ καλά βάζουμε τα steaks καρπουζιού και τα μαγειρεύουμε για 5-7’ και από τις δύο μεριές. Ρίχνουμε στο τηγάνι και την μαρινάδα και μαγειρεύουμε για 2-3’, ρίχνοντας με ένα κουτάλι σάλτσα συνεχώς πάνω στα steaks. 2’ πριν τα κατεβάσουμε, ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικο.
- Μοιράζουμε σε 2 πιάτα την Σαλάτα Ιταλική Bio Φρεσκούλης. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη φέτα και σερβίρουμε με τα steaks του καρπουζιού.
Tip: Τα steaks καταναλώνονται καλύτερα την ίδια μέρα. Μπορούμε να φυλάξουμε το ντρέσινγκ ξεχωριστά στο ψυγείο για 4 μέρες.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
118
kcal
Υδατ/κες
10,1
γρ
Πρωτεΐνη
2,8
γρ
Λιπαρά
7,8
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: