Η Αγγελική Σπανού μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της για λαχταριστά μπιφτέκια λαχανικών. Υλοποιήστε μια από τις πιο εύκολες συνταγές για μεσημεριανό και προσθέστε ποικιλία και εξαιρετική νοστιμιά στο τραπέζι σας.
Δείτε ποια συστατικά περιέχουν τα μπιφτέκια λαχανικών της Αγγελικής Σπανού και μάθετε γιατί πρέπει να τα επιλέξετε.
Θα λατρέψετε τα μπιφτέκια λαχανικών της Αγγελικής Σπανού γιατί είναι:
Βάζουμε τις συσκευασίες λαχανικών στο microwave για 8΄ ή βράζουμε σε κατσαρόλα για 10΄.
Πολτοποιούμε με το μαραφέτι πουρέ χειρός- όχι σε μπλέντερ- τις πατάτες με το κουνουπίδι, και μετά προσθέτουμε τα καρότα και πολτοποιούμε ξανά. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τον λιναρόσπορο, το αλεύρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αν το μίγμα φαίνεται πολύ πηχτό προσθέτουμε 1 κουτάλια φυτικό γάλα.
Σχηματίζουμε κύκλους με τον πουρέ μας και κάνουμε λακκούβα στην μέση.
Ψιλοκόβουμε το μπρόκολο και το κολοκυθάκι και τα ενώνουμε με τα τσιγαρισμένα λαχανικά.
Τοποθετούμε 1 κουτάλια από την γέμιση σε κάθε κύκλο και από πάνω βάζουμε πουρέ για να κλείσουμε τα λαχανικά και να σχηματιστεί ένα μπιφτέκι.
Προσεκτικά μεταφέρουμε τα μπιφτέκια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί. Με πινέλο απλώνουμε ελαιόλαδο στην επιφάνεια των μπιφτεκιών και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 20΄ ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους. Προσοχή! Δεν τα γυρνάμε.
Aπό την Αγγελική Σπανού
“Προσοχή! Μη γυρίσετε τα μπιφτέκια όσο βρίσκονται στο γκριλ .”