Χρόνος προετοιμασίας: 60’
Το Foodie Corner μοιράζεται τη λαχταριστή συνταγή του για μια απολαυστική ομελέτα φούρνου με χόρτα και φέτα. Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο και ταυτόχρονα θρεπτικό πιάτο λαχανικών που θα εντυπωσιάσει τους φίλους και την οικογένεια σας.Δείτε τι περιέχει η ομελέτα φούρνου με χόρτα και φέτα του The Foodie Corner και γιατί να την επιλέξετε.
Θα λατρέψετε την Ομελέτα φούρνου με χόρτα του The Foodie Corner γιατί είναι:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα (180°C αντιστάσεις) και λαδώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα χορταρικά Φρεσκούλης στο τηγάνι και σοτάρουμε περίπου 5' μέχρι να μαραθούν. Τα μεταφέρουμε στην ταρτιέρα και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
Προσθέτουμε την πιπεριά, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ψωμί και ανακατεύουμε ελαφρά. Θρυμματίζουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια με τα δάχτυλα και τη μοιράζουμε πάνω στα χόρτα. Ανακινούμε λίγο το μείγμα για να ενσωματωθεί η φέτα.
Σε ένα μπολ, χτυπούμε τα αυγά, την πάπρικα, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Ρίχνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα ώστε να απλωθεί παντού.
Ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 40-45', μέχρι να φουσκώσει λίγο και να στερεοποιηθεί στο κέντρο. Σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Από την The Foodie Corner:
“Το κρύο αυγό έχει περισσότερες πιθανότητες να κόψει, σε σχέση με εκείνο που έχει θερμοκρασια δωματίου - δοκιμάστε να τα βγάλετε από το ψυγείο λίγη ώρα πριν μαγειρέψετε ”