Skip to main content

Τα Wraps με κοτόπουλο είναι η ιδανική επιλογή για ένα υγιεινό και γευστικό γεύμα που θα σας κρατήσει χορτάτους όλη μέρα.

Με πλούσια γεύση και θρεπτικά συστατικά, αυτά τα wraps συνδυάζουν τα καλύτερα της μεσογειακής κουζίνας με την ευκολία του street food.

Wraps με κοτόπουλο Συνταγή

Δείτε τι περιέχει το Wraps με κοτόπουλο και γιατί να το επιλέξετε:

  • Σαλάτα Mεσογειακή Φρεσκούλης: Περιλαμβάνει φρέσκα λαχανικά που παρέχουν απαραίτητες βιταμίνες και φυτικές ίνες.
  • Κοτόπουλο: Πηγή άπαχης πρωτεΐνης, ιδανικό για μυϊκή ενδυνάμωση και κορεσμό.
  • Αραβικές πίτες: Μαλακές και ελαφριές, προσφέρουν την τέλεια βάση για το περιεχόμενο των wraps.
  • Σκόρδο: Προσθέτει γεύση και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό.
  • Ντρέσινγκ γιαουρτιού: Δροσιστικό και κρεμώδες, προσθέτει γεύση και ελαφριά υφή, ενώ είναι χαμηλό σε λιπαρά.

Θα λατρέψετε τα Wraps με κοτόπουλο γιατί είναι:

  • Γρήγορα και εύκολα στην προετοιμασία, ιδανικά για μεσημεριανό γεύμα ή βραδινό.
  • Πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, παρέχοντας ενέργεια για όλη την ημέρα.
  • Εξαιρετικά ευέλικτα, καθώς μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Βρείτε και άλλες εύκολες και λαχταριστές συνταγές με Σαλάτα Μεσογειακή

 

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Wraps με κοτόπουλο

για τη γεμιση

  • 1 συσκευασία Μεσογειακή σαλάτα Φρεσκούλης
  • ¼ κούπας αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, σε ψιλές ροδέλες
  • ¼ κούπας τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • ¼ κούπας ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • ¼ κούπας ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 1 αραβική πίτα

για το κοτόπουλο

  • 1 φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για το ντρεσινγκ

  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. φρέσκια ρίγανη, τριμμένη
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτελεση

  1. Για το ντρέσνιγκ: Σε μια μεσαίο σκεύος χτυπάμε με τον αυγογδάρτη το γιαούρτι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Δοκιμάζουμε το μίγμα και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι ή και πιπέρι, εάν χρειάζεται.
  3. Για το κοτόπουλο: Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και χτυπάμε καλά.
  4. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και φροντίσουμε το μίγμα μας να απλωθεί παντού. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C΄ για 40′.
  5. Αφαιρούμε στη συνέχεια το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10′. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από το φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει τόσο όσο να μπορούμε να το πιάσουμε με τα χέρια μας και το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  6. Για τη σύνθεση: Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε τη Μεσογειακή σαλάτα, το κοτόπουλο και το ντρέσινγκ που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Προσθέτουμε 2 κουταλιές από το μίγμα μας σε κάθε πίτα. Διπλώνουμε τις άκρες, τυλίγουμε την αραβική μας, κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.
Tip: Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: ”Για μια έξτρα τραγανή υφή, προσθέστε φρέσκα λαχανικά όπως αγγούρι ή πιπεριά.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
189
kcal
Υδατ/κες
14,4
γρ
Πρωτεΐνη
5,7
γρ
Λιπαρά
12
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους