Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Wraps μεσογειακής σαλάτας με κοτόπουλο
για τη γεμιση
- 1 συσκευασία Μεσογειακή σαλάτα Φρεσκούλης
- ¼ κούπας αγγούρι, ψιλοκομμένο
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, σε ψιλές ροδέλες
- ¼ κούπας τυρί φέτα, θρυμματισμένη
- ¼ κούπας ντομάτα, ψιλοκομμένη
- ¼ κούπας ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
- 1 αραβική πίτα
για το κοτοπουλο
- 1 φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. αλάτι
Για το ντρεσινγκ
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.γ. ξύδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. φρέσκια ρίγανη, τριμμένη
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτελεση
- Για το ντρέσνιγκ: Σε μια μεσαίο σκεύος χτυπάμε με τον αυγογδάρτη το γιαούρτι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Δοκιμάζουμε το μίγμα και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι ή και πιπέρι, εάν χρειάζεται.
- Για το κοτόπουλο: Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και χτυπάμε καλά.
- Περιχύνουμε το κοτόπουλο και φροντίσουμε το μίγμα μας να απλωθεί παντού. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C΄ για 40′.
- Αφαιρούμε στη συνέχεια το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10′. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από το φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει τόσο όσο να μπορούμε να το πιάσουμε με τα χέρια μας και το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
- Για τη σύνθεση: Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε τη Μεσογειακή σαλάτα, το κοτόπουλο και το ντρέσινγκ που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε 2 κουταλιές από το μίγμα μας σε κάθε πίτα. Διπλώνουμε τις άκρες, τυλίγουμε την αραβική μας, κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
189
kcal
Υδατ/κες
14,4
γρ
Πρωτεΐνη
5,7
γρ
Λιπαρά
12
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: