Η Συνταγή για τα Aλμυρά μάφινς με σπανάκι, κατσικίσιο τυρί και προσούτο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο αποτελεί μία προσέγγιση στην υγιεινή γαστρονομία.
Εκείνες τις μέρες που η ανάγκη για κάτι νόστιμο και θρεπτικό καλεί σε δράση, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας δείχνει το δρόμο!
Αλμυρά Μάφινς με Σπανάκι, Κατσικίσιο Τυρί και Προσούτο Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η συνταγή Αλμυρά Μάφινς με Σπανάκι, Κατσικίσιο Τυρί και Προσούτο για να την επιλέξετε:
- Σπανάκι baby ζεματισμένο Φρεσκούλης: Μια σούπερ τροφή, γεμάτη σίδηρο και βιταμίνες, που ενισχύει το αίμα και την ενέργεια.
- Αυγά: Πλούσια σε πρωτεΐνη και βιταμίνη D, βοηθούν στη διατήρηση ισχυρών οστών.
- Γάλα: Προσφέρει ασβέστιο για την υγεία των οστών.
- Κατσικίσιο τυρί: Λιγότερο λιπαρό από άλλα τυριά, εύπεπτο και πλούσιο σε πρωτεΐνη.
- Ψητή κόκκινη πιπεριά: Βιταμίνη C για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
- Προσούτο: Προσδίδει μια γευστική ισορροπία μεταξύ αλμύρας και έντονου αρώματος.
Θα λατρέψετε την Αλμυρά Μάφινς με Σπανάκι, Κατσικίσιο Τυρί και Προσούτο γιατί είναι:
- Πλούσια σε γεύση: Η μοναδική μίξη των υλικών δημιουργεί μία πληθωρική αίσθηση στον ουρανίσκο.
- Κατάλληλα για κάθε ώρα: Εξαιρετική επιλογή για πρωινό, για ένα γρήγορο γεύμα ή ως σνακ.
- Ευέλικτα: Μπορείτε να τα προσαρμόσετε με διάφορα υλικά ανάλογα με την προτίμηση ή την διατροφική ανάγκη.
- Ιδανικά για παιδιά και ενήλικες: Ενθαρρύνουν την κατανάλωση λαχανικών με έναν πιο ευχάριστο τρόπο.
- Θρεπτικά: Προσφέρουν μια καλή ποσότητα πρωτεΐνης και άλλων θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ο οργανισμός.
Βρείτε και άλλες Εύκολες Συνταγές με Σπανάκι Baby
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Αλμυρά μάφινς με σπανάκι, κατσικίσιο τυρί και προσούτο
υλικα
- 1 συσκευασία Σπανάκι baby ζεματισμένο Φρεσκούλης
- 6 αυγά, μεγάλα
- 1/2 φλ. γάλα
- 3/4 φλ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο
- 1/2 φλ. ψητή κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια
- 75 γρ. προσούτο, σε μακριές λεπτές φέτες
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- Μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
Εκτελεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
- Βουτυρώνουμε μια θήκη για μάφινς 12 θέσεων.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι. Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί, το σπανάκι και την πιπεριά.
- Μοιράζουμε το μίγμα στις 12 θέσεις, από πάνω βάζουμε προσούτο και ψήνουμε για 20-25’, μέχρι τα μάφινς να δέσουν στο κέντρο.
- Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε σε σχάρα για 5’ να κρυώσουν και αφαιρούμε από τις θήκες.
- Σερβίρουμε τα μάφινς μας ζεστά.
Tip: Aπό τον Δημήτρη Σκαρμούτσο “Για μια ακόμη πιο υγιεινή εκδοχή, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυγά ελευθέρας βοσκής και να αντικαταστήσετε το κανονικό γάλα με αμυγδαλόγαλα ή κάποιο άλλο φυτικό είδος γάλακτος. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύετε το προφίλ των υγιεινών λιπαρών και προσθέτετε μια διακριτική, γλυκιά γεύση στα μάφινς σας.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
198
kcal
Υδατ/κες
3,7
γρ
Πρωτεΐνη
16,8
γρ
Λιπαρά
15,6
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: