Skip to main content

Η ανάμεικτη πράσινη σαλάτα αποτελεί μια θρεπτική και εύκολη επιλογή για όσους αγαπούν την υγιεινή διατροφή.

Ο Χριστόφορος Πέσκιας ξεδιπλώνει τα μυστικά του για μια πεντανόστιμη ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με φιλέτο κοτόπουλο. Ακολουθήστε τη συνταγή του για δημιουργήσετε ένα λαχταριστό γεύμα.

Ανάμεικτη Πράσινη Σαλάτα Συνταγή

Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η ανάμεικτη πράσινη σαλάτα του Χριστόφορου Πέσκια και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.

  • Εσκαρόλ, Βαλεριάνα, Ραντίτσιο: Βοηθούν στην αντιμετώπιση της νευρικότητας Γευτείτε τα συγκεκριμένα θρεπτικά λαχανικά, πλυμένα και φρεσκοκομμένα, στην Πανδαισία Σαλάτα του Φρεσκούλη.
  • Κοτόπουλο: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη, η οποία συμβάλλει στη μείωση του στρες.
  • Κρεμμύδι: Βοηθά στην εύρυθμη καρδιαγγειακή λειτουργία.
  • Πιπεριά Φλωρίνης: Αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών.

Θα λατρέψετε την ανάμεικτη πράσινη σαλάτα του Χριστόφορου Πέσκια γιατί είναι:

  • Νόστιμη
  • Υψηλή σε πρωτεΐνη
  • Χορταστική
  • Χαμηλή σε θερμίδες

Βρείτε και άλλες Εύκολες Συνταγές με Πράσινη Σαλάτα

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Ανάμεικτη πράσινη σαλάτα

υλικά για τη σαλατα

  • 2 συσκευασίες σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης
  • ½ συσκευασία Δυόσμος Φρεσκούλης λεπτοκομμένος
  • 1 Φρέσκο Κρεμμυδάκι Φρεσκούλης κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. κοτόπουλο ξεψαχνισμένο
  • ½ ματσάκι κόλιανδρος σε φυλλαράκια (προαιρετικό)
  • 50 γρ. κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν σε νερό με πάγο για 30′
  • ⅓ αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες μισοφέγγαρο
  • 80 γρ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη ζουλιέν

υλικα για το ντρεσινγκ

  • 15 ml fish sauce
  • 30 ml χυμός λάιμ
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • ½ πιπεριά τσίλι λιωμένη
  • 15 ml ελαιόλαδο

Εκτελεση

  1. Βράζουμε το κοτόπουλο σε αρωματικό νερό με μιρπουά* (mirepoix) και αλατοπίπερο. Το αφήνουμε να κρυώσει στο ζωμό και το ξεψαχνίζουμε (θα μας ζυγίζει 500 γρ.).
  2. Ανακατεύουμε την πρασινάδα με τη μισή ποσότητα κόλιανδρου, δυόσμου και ντρέσινγκ.
  3. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τη πιπεριά, το αγγούρι και την υπόλοιπη ποσότητα αρωματικών και ντρέσινγκ.
  4. Σερβίρουμε, τοποθετώντας από κάτω τη σαλάτα και από πάνω το κότοπουλο.
Tip: Από τον Χριστόφορο Πέσκια: “Ο τρόπος κοπής ζουλιέν αναφέρεται στα λαχανικά που είναι κομμένα μακρόστενα σε μέγεθος περίπου ενός σπιρτόξυλου.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
82
kcal
Υδατ/κες
3.4
γρ
Πρωτεΐνη
9.7
γρ
Λιπαρά
3
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους